Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 105 soru cevaplandı.

Kas seğirmesi

Merhaba doktor bey beni vücudumun çeşitli yerlerinde özellikle bacaklarımda seğirmeler var uyumak için yattığımda daha çok oluyor ve 18 yaşındayım als hastalığından çok korkuyorum bide bende anksiyete bozukluğu da var hemen her şeyden korkabiliyorum nedeni nedir sizce bunun?

13 Aralık 2021 20:09
Prof. Dr. Halil Ak Doktora Sor

Prof. Dr. Halil Ak tarafından cevaplandı.

Hocam lütfen yardım

Hocam merhabalar yaşım 20. Hocam biraz uzun olacak vaktinizi çaldıysam affola. Yaklaşık 1 ay önce yatarken aniden sağ bacağımda bir kasılma gibi garip bir his oluştu ve o günden sonra bacaklarımda halsizlik ve yorgunluk tarzı bişey vardı ama istediğim her şeyi yapabiliyordum (parmak ucunda yükselme vs.) Ardından hastalık takıntım olduğu için internetten araştırdım ve vücudumda dinlenirken olan bazen tek atımlık bazen 5 6 saniye gözle görülen seğirmeler başladı. Bacaklarımda kollarımda göbeğimde çenemde... Çoğu bacaklarımda. Ardından bir nöroloji uzmanına göründüm ve muayene oldum. Güç testi vs. Yaptı ve muayenem normal olunca çok endişeli olduğumu da anlayınca korkma sende bir şey yok stres var stresini azalt dedi ben ısrar edince 2 bacağım...

9 Ekim 2021 15:17
Prof. Dr. Halil Ak Doktora Sor

Prof. Dr. Halil Ak tarafından cevaplandı.

bacakta titreşim hissi

Hocam merhabalar yaklaşık 5 gündür sağ topugumun altında bir titreşim hissediyorum çok az kalçamda ve bacagımın arka kısmında hafif bir ağrı var başka birşeyle meşgulken hissetmiyorum bilgi verebilir misiniz

18 Eylül 2021 17:03
Op. Dr. Uğur Mehmet İçke Doktora Sor

Op. Dr. Uğur Mehmet İçke tarafından cevaplandı.

acil cevaplayabilir misiniz?

merhabalar hocam 16 yaşında bir kızım başımı ne zaman yastığa koysam veya bi yere uzansam kalbimin sesini duyuyorum ve başım dönmeye başlıyor ayağa kalktığımda düzeliyor bununla beraber süreki başımın sol tarafı ağrıyor yardımcı olabilir misiniz acaba?

1 Haziran 2021 16:22
Op. Dr. Ömer Sökmen Doktora Sor

Op. Dr. Ömer Sökmen tarafından cevaplandı.

Kök hücre tedavisi yapmak istiyoruz

Merhabalar hocam abim 3 ay önce elektrik akımına kapıldı şu an Van'da yoğun bakımda abimle sizin hastaneye getirmek istiyoruz kök hücre tedavisi yapılabilir mi ? Onun için eğer uygun görürseniz size raporları göndereyim ona göre bilgi verirsiniz saygilar.

17 Eylül 2020 18:48
Op. Dr. Murat Tuncay Tiftikçi Doktora Sor

Op. Dr. Murat Tuncay Tiftikçi tarafından cevaplandı.

Sinir boşalması

Merhaba hocam 1 buçuk yıldır sıkıntı yasıyorum ama hiç böyle olmamıştım dün akşam tv izliyordum önce ayaklarım uyuşamaya baslidi sonra ellerim karincalanmaya ayağa kalktım yürüyemedim sonra cenemi hissetmeme oldu komşuları kendimi zor attim dişlerimi sıkmaya başladım acile gittim tansiyon 14 dediler sakinlestiyici vurdular sinir boşalması dediler ama ben dün hiç sinirlenmedim aksine mutluydum sizce neden olmuş olabilir teşekkürler şimdiden

15 Ekim 2019 17:56
Op. Dr. Ömer Sökmen Doktora Sor

Op. Dr. Ömer Sökmen tarafından cevaplandı.

Uyuşma ve karincalanma

Iyi çalışmalar efendim 3 haftadır ayakta durduğumda kısa sürede kalsam ayakta farketmiyor sırtımda karıncalanma uyuşma hissi oluşuyor bunun nedeni ne olabilir yaşım 29 bu ara uyuşma hissi oturduğumda da oluyor cevabınız için teşekkür ederim

13 Eylül 2019 11:30
Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak tarafından cevaplandı.

Sinir kopukluğu.

Sizlere ulaşmak isteyen bir hastayım. Geçirdiğim bir kaza sonucu sağ el sinir fonksiyonların % 46 'sını kaybettim. Tedavi olma durumum var mı acaba? 10 yıl oldu. İyileşme durumu var mı? Lütfen bu konuda beni aydınlatır mısınız?

2 Mayıs 2019 13:44
Prof. Dr. Mehmet Daneyemez Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Daneyemez tarafından cevaplandı.

ağız şapırdatma

Hocam merhaba 2.5 yaiında kızım var hemen hemen her gün uykuya dalarken ağzını şapırtatıyor.bunun nedeni nedir? Doktora götürmelimiyim? Eger götürmem gerekiyorsa hangi bçlüme gitmem gerekir. şimdiden teşekkürler.

10 Mart 2019 01:06
Prof. Dr. Halil Ak Doktora Sor

Prof. Dr. Halil Ak tarafından cevaplandı.

unutkanlik ve el titreme

Merhabalar ben Hollandada yasiyorum 19 yasindayim anaokulunda staj yuruyorum. 3 ay boyuncu tanidigim cocugun adini gun boyunca cok kez soylememe ragmen masaya oturdugumuzda yemek yemek icin 2 dakika once soyledigim ismi tamamiyle unutmustum ve aklima uzun sure gelmedi ta ki orda calisan arkadasa sorana kadar.. Ellerimde arada titriyor acaba bir hastaligin belirtisimi? henuz doktora gitmedim. Mesela Hollandada buyumeme ragmen artik hollandaca kelimelerinide unutmaya basliyorum cumlede bazen kuramiyorum..

26 Ocak 2019 05:40
Doç. Dr. Atilla Yılmaz Doktora Sor

Doç. Dr. Atilla Yılmaz tarafından cevaplandı.

Sinir sıkışması

Merhaba hocam,annemin ellerinde sinir sıkışması var. Elleri uyuşuyo karincalaniyo dirsek kısımlarında şişlikler var.Doktora gittigimizde iş yapma dedi ama iş yapmadan nasıl devam edebilir.Ayrica kendisinde boyun düzleşmesi de var.Ağri kesiciler kullanmadan uyuyamıyo,kollarını kıvırarak uyuyamıyo sizin polikinliğinize başvurursak nasıl bir tedavı yöntemi uygularsınız? (Teşekkür Ederim.)

4 Ocak 2019 20:35
Prof. Dr. Halil Ak Doktora Sor

Prof. Dr. Halil Ak tarafından cevaplandı.

Sinir zedelenmesi

Bir kaç gün önce parmağımı sıkıştırdım ve parmağımda geçmeyen bir uyuşma ve karıncalanma var. Bunun nedeni ne olabilir ve önemli bir problem olabilir mi ?

12 Kasım 2018 01:08
Op. Dr. Yunus Kaçar Doktora Sor

Op. Dr. Yunus Kaçar tarafından cevaplandı.

Sinir hastalığının nedenleri

Merhabalar hocam Nasılsıniz iyimisiniz iyisinizdir işallah benim önemli bir sorum olacaktı.benim bi tane kız kardeşim var suan 12 yaşında doğuştan işitme engellidir duymuyor konuşmuyor ama çok akıllı bir kizdir tek sorunu duymamaktan ziyade siniri çok oluyor bide aşırı inatçı ve kıskanç biridir bu aşırı kıskanç ve inat onun aşırı sinirlemesine yol açıyor çok bağırıyor bazen boğazı yirtar diye korkuyoruz ama sonra siniri geçince aynı normale dönüyor öyle bizle eğleniyor gülüyor yani çok akıllıdır ama işte niye böyle yapıyor bizde anlamiyoruZ demek istediğim bunun herhangi bir tedavisi varmı yada olurmu bide hakkariliyim hakkariden yazıyorum eğer bi tedavisi olursa kardeşimi yanınıza getiririm yeterki bi dermanı olsun...çok teşekkür ederim.

29 Ekim 2018 00:38
Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak tarafından cevaplandı.

Cipralex ve yan etkisi

Merhaba.Doktora gittim uyum bozukluğumun olduğunu ve depresyona girmeye başladığımı söyledi ve cipralex verdi.4 gündür kullanıyorum iştahsızlık ve böyle baş ağrısı ve kendimi daha huzursuz ve mutsuz hissediyorum bu ilacın yan etkisimi geçer mi napmam lazım

22 Ekim 2018 10:31
Dr. Öğr. Üyesi Hakan Korkmaz Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Hakan Korkmaz tarafından cevaplandı.

Diş gıcırdatma

Merhabalar, küçüklüğümden ağız şapırdatma diş gıcırdatma gibi bi durumum var şu aralar arttı ve gündüz sürekli dişlerimi sıkıyorum hangi birime başvurmalıyım

26 Mayıs 2018 19:25
Prof. Dr. Tunçalp Özgen Doktora Sor

Prof. Dr. Tunçalp Özgen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube