KB
Soru Sahibi
23 Haziran 2018 19:33

vajinal enfeksiyon

Merhaba doktor hanım.24 yaşında ve bakireyim. 3-4 aydır genital bölgemde kaşıntı, beyaz süt kesiği kıvamında akıntım, serviks bölgemde beyaz lekeler, sarı akıntı şikayetlerim var. İlk gittiğim doktor flucan tek kapsül verdi 2 hafta sonra tekrar başladı. Başka bir doktora gittiğimde funit (4 kapsül) verdi yine geçmedi sonrasında flucan (2 kapsül) verdi fakat hala şikayetlerim devam ediyor en son vajinal kültür testi yapıldı her şey normal çıktı doktorum herhangi bakteri ve mantar bulgularına rastlanmadığını, floranın da normal olduğunu söyledi. Cinsel ilişkim olmadı hiçbir şekilde fakat doktorum sarı-yeşilimtırak akıntım olduğunu söyleyince trikomonas olabilir belki testte ürememiştir diyerek flagyl verdi. Sizce bu ilacı kullanmam doğru mudur? Cinsel ilişki olmadan da bu hastalık ortaya çıkabiliyor mu. Uzun bir süre zaten antibiyotik kullandığım için bu ilacı kullamakta kararsızım. Cevap verirseniz çok sevinirim.Teşekkürler..

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

trikomonas bakire birinde olmaz. ama bakteriyel vajinoz dediğimiz bir enfeksiyon olabilir. şikayetleriniz ona benziyor. ama akıntıyı görmeden net bir şey söyleyemem.

25 Haziran 2018 12:44
KB
Soru Sahibi

Bakteriyel vajinoz ise Flagyl etki gösterir mi ? çünkü ilacı kullandım bitti ancak hala sarı akıntım ve sarı akıntının üstünde kurumuş beyaz süt kesiği kıvamında lekeler oluyor çamaşırımda ama eskiye nazaran daha az.. Bir de genital bölgem nemli kaldığında azıcık da olsa o beyaz lekeler tekrar çıkmaya başlıyor. Çok fazla ilaç kullanmaktan dolayı da olabilir mi acaba? ilacım bugün bitti geçmezse bu sefer enfeksiyon doktoruna gitmem çözüm getirir mi sizce. Geçer gibi oluyo bir süre sonra tekrar başlıyo artık gerçekten çok yoruldum doktorum da çaresiz sadece şikayetlerime göre ilaç vermeye devam ediyor. Artık ne yapmam gerekiyor gerçekten çok üzülüyorum...

25 Haziran 2018 14:56
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

Beyza hanım, gerekirse test tekrarı yapılacak. başka bir sorun olup olmadığı kontrol edilecek. bazenilacı daha uzun süre kullanmak gerekebiliyor. ama buna enfeksiyon durumuna göre karar verilir. gerekli değilse kesinlikle ilaç kullanmayın. enfeksiyon hastalıkları sizi kültür için tekrar kadın-doğuma gönderecektir. yani kadın-doğuma gitmeniz daha iyi.

26 Haziran 2018 11:55
KB
Soru Sahibi

Bir de kadın doğum doktorum insülin direncimin olduğunu söylemişti acaba bu da enfeksiyon olmasına sebep olabilir mi ? Flagyl ilacını kulandım genital bölgemdeki beyaz plakalar biraz geçti gibi ama dış dudakların olduğu bölgelerde kaşıntım oluyo travazol kremini dış bölgelere de sürmemin sakıncası var mı?

28 Haziran 2018 00:01
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

Eğer mantar gibi bir şey ise kullanabilirsiniz. Ama farklı bir şeyse o zaman ona göre tedavi almanız uygun olur.

29 Haziran 2018 17:48
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Doç. Dr. Nermin Köşüş Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

Yazar toplam 1981 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Hamile Olabilir miyim? Doç. Dr. Nermin Köşüş
Gebelik hakkında Doç. Dr. Nermin Köşüş
Kizlik zari Doç. Dr. Nermin Köşüş
Üstüne görme Doç. Dr. Nermin Köşüş
Menopoz öncesi Doç. Dr. Nermin Köşüş
Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Zehra İnce
Op. Dr. Zehra İnce Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu
Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Prof. Dr. Seyit Temel Ceyhan
Prof. Dr. Seyit Temel Ceyhan Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Can Koşal
Op. Dr. Can Koşal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Uğraş Uçar
Op. Dr. Uğraş Uçar Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Facebook Twitter Instagram Youtube