Soru Sahibi
3 Mayıs 2011 14:42

TSH 1.48 uIU/mL 0.34 - 5.6 Free T4 0.76

TSH 1.48 uIU/mL 0.34 - 5.6 Free T4 0.76 ng/dL 0.58 - 1.64 Free T3 2.67 pg/mL 2,2 - 3,90 Anti TPO 37.8 H IU/mL < 9 Anti TG <20.0 IU/mL < 40 Demir 55 L ug/dL 60 - 180 TDBK 403 ug/dL 245 - 450 UIBC 348 H ug/dL 155 - 300 HGB 13.39 L g/dL 13,6 - 17,2 HCT 38.90 L % 39,5 - 50,3 PDW 16.04 L % 25 - 65 RDW 14.52 H % 11,8 - 13,4 Merhaba doktor bey üsttekiler tahlil sonuclarım bunlar dışındaki tüm sonuçlarım normal tahlil sonucum konusunda beni bilgilendirirmisiniz ben aynı zamanda hashimoto hastasıyım tefor kullanıyordum günde 1 tablet tahlil yaptıracagım diye 1 haftadır almıyorum sonuçlarım yukarıda kullanmaya devam etmelimiyim etmeli isem ne kadar kullanmalıyım ayrıca kullanacaksam tefor bulamıyorum euthyrox kullansam olurmu kaç mg almalıyım

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

İlacı kestiğiniz için ilaç dozu hakkında doğru karar verilemez. ama sonuçlarınız ilaç kullanamnız gerektiğini gösteriyor. eğer ilaç kullanıyor olsaysdınız dozunu artırırdım ama kestiğiniz için tam olarak söyleme şansı yok. hastalığınız devam ediyor. Fakat kullandığınız ilaç hashimotoyu tedavi etmiyor sadece son noktayı görme farkındalığını azaltıyor. eğer tam iyileşme istiyorsanız CRS cihazı ile inceleme gerkir. bu arada demir eksikliğini de unutmayın. bu aynı zamanda başka maddelerin de eksildiğini gösteren bir bulgudur.

5 Mayıs 2011 00:27
Soru Sahibi

öncelikle yanıtınız için teşekkürler ilacı tahlil yaptıracagım için bir haftalıgına kesmiştim bana ilaç kullanırken sonuçlar dogru çıkmayacagı söylenmişti . ilaç dozunu artırmak mı düşürmekmi lazım çünkü ilk ilaç kullanımına başlamadan önceki sonuçlarım şöyle 21.11.2009 tarihinde anti tg: 505.3 referans aralıgı 0-115 anti tpo: 119.8 referans aralıgı 0-34 tsh:2.76 t3: 3.22 t4: 1.17 idi 24.03.2011 tarihinde ft3: 2.63 ft4:1.62 tsh: 1.504 ve şimdiki tsh:1.48 ft4:0.76 ft3:2.67 anti tpo:37.8 refans aralıgı 9 dan küçük anti tg 20 referans aralıgı 40 dan küçük yazıyor bu durumda artırmalımıyım düşürmelimiyim teşekkürler...

6 Mayıs 2011 08:41
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

ilaç dozunu artırabilirsiniz fakat gene tekrra ediyorum. Bu ilaç hastalığınızı tedavi etmiyor sadece son görünen ve sizin hastalığın farkına varmanızı sağlayan noktayı yok ediyor. Bu şekidle hastalığın sebebi vücudunuzda ilerler ve beklemediğiniz hastalıkalrın oratya çıokmasına neden olur.

7 Mayıs 2011 00:43
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Yazar toplam 3418 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tiroid Doç. Dr. Nuri Haksever
Düşük şeker Doç. Dr. Nuri Haksever
Tsh ve insülin direnci yüksekliği Doç. Dr. Nuri Haksever
KAN TAHLİLİ DEĞERLERİ Doç. Dr. Nuri Haksever
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. B. Ogün Hatiboğlu Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Prof. Dr. Abdulkadir Ömer Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Prof. Dr. Süleyman İpekçi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Prof. Dr. Mustafa Altay Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Etiketler
Endokrin genel , Tahlil sonucu , Euthyrox , Tefor , Hashimoto tiroiditi
Facebook Twitter Instagram Youtube