KE
Soru Sahibi
13 Şubat 2021 11:44

Taşikardi ve mvp

Merhaba doktor bey ben 25 yaşında anksiyete ve panik atak hastasıyım . Zamanında antidepresanlar falan kullandım ama suan hiçbi ilaç içmiyorum halada devam ediyor. Taşikardilerim cok oluyor . Bugüne kadar 4-5 farklı doktora gösterdim ekg-eko-holter-kan testi- tüm abdominal ultrason-tiroid herşey normal cıkıyor hepsinde. Son iki gittigim doktorda ise birinde nabız 150 civarındaydı . Sinüs taşikardisi gibi gözüküyor dedi beloc yazdı sadece carpsıntın olunca iç dedi içmedim. Son gittigim doktorda 135 cıktı nabzım ve sadece hafif mvp var önemli bişe degil, çarpıntında kaygı kaynaklı dedi. Antidepresan yazdı dideral agır gelir dedi. Onuda kullanmadım psikologa gidiyorum suan. Benim taşikardilerim *** *** ** larda saatlerce sürebiliyor bazen 10 gün boyunca hergün öglene kadar devam edip ögleden sonra yavaş yavaş düzeliyor . Bazen bir ay gelmiyor. Ayaktayken genelde yüksek atıyor oturup yatınca hafif düzeliyor. Saglıkcıyım arada panik atak geçiriyorum hemen pulse oksimetreden nabzıma bakıyorum 160 larda satüraasyonda 100 cıkıyor. Ama diger günlük hayattaki taşikardilerim panik atak geçirmeden oluyor . Nefes darlıgı falan hiçbişe olmuyor sadece taşikardi. Dideral bir İki kere yarım bile kullanmadıgım halde nabzımı normale indiriyor. Ama korkuyorum kalbimde kalıcı hasar olur mu bu nabızlarla diye cünkü saatler günlerce sürüyor geçmiyor. Bana ne önerirsiniz ..

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

İyi günler, Tarifinize göre mevcut sinüs taşikardileriniz kuvvetle muhtemel kaygı kaynaklı. Ancak bazen sınırda düşük tansiyonlu zayıf kişilerde kısa süreli tansiyon düşüklüğü, sıvı kaybı gibi durumlar reaksiyonel sinüs taşikardilerine neden olabilir. özellikle yatınca düzeliyor olması bunu düşündürüyor. Tansiyonunuzu takip edin, eğer sistolik kan basıncı 100 mmHg altında ise hafif tuzlu gıdalar ve sıvı takviyesi konusunu ihmal etmeyin. Çay kahve gibi uyaranları mümkün olduğunca azaltın ve uykunuzun düzenli olmasına dikkat edin. MVP için de yıllık kontrollerinizi yaptırmanız yeterlidir. ilaç kullanmak bunu düzeltmeyecektir, özellikle tansiyon düşükse sıkıntınızı daha da artırabilir. Zaman zaman nabzınız normale iniyorsa kalpte kalıcı hasara neden olmaz. Ama sürekli hiç düşmeden yüksek seyrediyorsa kalp kasında yorgunluğa neden olabilir. Kontrolleriniz sırasında bu durum rahatlıkla anlaşılacaktır. Geçmiş olsun.

15 Şubat 2021 09:12
KE
Soru Sahibi

Evet 166 boy 48 kiloyum zayıfım. Ve tansiyonum hep 10/6 yada 9/6 dır genelde yükselmiyor dahada. Çay kahve hiç içmem.sigarada içmiyorum. Evet saatlerce *** *** ** nabızlarda atıyor ama aralarda tabiki hafif düşüyor nabzım . Aralıksız hep 140 atmıyor. Cok teşekkür ederim cevabınız için doktor bey. Cok açıklayıcı yazmışsınız. Peki yogun taşiakrdi oldugum zamanlarda yarım dideral içebilir miyim?

15 Şubat 2021 11:52

Tansiyonunuz düşük değilse alabilirsiniz.

15 Şubat 2021 14:18
Doç. Dr. Zekeriya Arslan
Doç. Dr. Zekeriya Arslan Kardiyoloji

Yazar toplam 499 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kalp sintigrafisi Doç. Dr. Zekeriya Arslan
Düşük şiddetli iskemi Doç. Dr. Zekeriya Arslan
Kalbin hızlı atmasi Doç. Dr. Zekeriya Arslan
Ekstrasistol ilaç Doç. Dr. Zekeriya Arslan
ritim holter Doç. Dr. Zekeriya Arslan
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube