Syn aydoğan birkaç doktor beye yazdım ama pek yardımcı olan olmadı.Ben ilaç
EK
Erd*** K***
31 Ekim 2009
Syn aydoğan birkaç doktor beye yazdım ama pek yardımcı olan olmadı.Ben ilaçlarıma devam etmeyi ve sizlerden yardım almayı düşünmüştüm bu siteye üye olurken.Fakat okuduğum cevaplardan anladım ki hocalarımız sadece yönlendirme yapıyorlar.Acaba bana yardımcı olabilecekmisiniz?Ben buspon ve prozac kullanıyorum bu ilacı devamlı kullanmak bir fayda vermez biliyorum bunun yanında psikolojik destek almam lazım.Ne yapabilirim.Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz. Teşekkür ederim
4 cevap
7 görüntülenme
Cevaplar (4)

Doç. Dr. Ümit Aydoğan
Aile Hekimliği
Sayın Erdem Bey, Merhaba, öncelikle bu ilaçları hangi tanı ile ve ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Bunun dışında herhangi bir hastalık nedeni ile kullanmış olduğunuz herhagi bir ilaç veya ilaçlar var mı? Saygılarımla.
31 Ekim 2009
EK
Syn Ümit bey dediğim gibi ilaçları değişik yıllarda kullandım.Yani tedavileri hep bıraktım(bırakmak zorunda kaldım)doktoro gitme şansım yok çünkü. Başka bir ilaç kullanmıyorum.İlk başladığım yıllarda okb teşhisiyle pzozac la başladım ve son 1 yıl önce falan prozaç ve buspon kullanıyordum.Bana konulan teşhis okb idi.Fakat şu anda değişik şekilde takıntılarım meydana geldi!Önceden takıntım para saymaktı.Fazla para vereceğimden endişelenip parayı defalarca sayıyordum.Markete aldığım malzemeleri de aynı şekilde sayıyordum.Yani kaybetme korkusu gibi birşey. Birde tedavimi bırakmadan önce bana bir şurup verilmişti.Çok sinirli olduğun zamanlarda içersin diye onun içeriğinde alkol olduğu için kullanmamıştım. Teşekkür ederim.
1 Kasım 2009

Doç. Dr. Ümit Aydoğan
Aile Hekimliği
Sayın Erdem Bey, Tekrar merhaba, OKB'de tedavi seçeneği olarak ; 1. Psikoterapi 2. İlaç (Prozac, Lustral, Paxil ve Faverin gibi SSRI (selektif seratonin reuptake inhibitörleri)'ları) 3. İlaç ve psikoterapi 1. maddeden 3. maddeye doğru sıralayabiliriz. Bazı durumlar vardırli psikoterapi ilaç tedavisinden daha fazla etkili olabilir veya ilaç tedavisi ile birlikte psikoterapi (bilişsel-davranışcı terapi) almanız gerekir. Tedavisibir yıl veya daha fazla sürebilir. Biz hekimler hastalara ilaç verdiğimiz zaman ilk başta sık aralıklarla (1, 3 ay gibi) daha sonrada seyrek aralıklarla hastaları hem tedavinin etkinliği hemde ilaç yan etkileri açısından kobtrol etmemiz gerekir. Çünkü ilaçlar çok masum değil, bir tarafı düzeltirken diğer taraflarıda bozabilir. Kullanmış olduğunuz diğer ilaç (buspon kaps.) ise anksiyolitiktir, yani huzursuzluk vb şikayetlerinizi giderir. Bu ilacından belli süreler ile karaciğer ve böbrek fonksiyonları açısından kontrol edilmesi gerekir. Kısaca size söyleyeceğim; ilaçları kullanmaya devam edebilirsiniz ancak diğer hekim arkadaşlarında dediği gibi belli sürelerde psikiatri uzmanı tarafından kontrol edilmeniz gerekiyor. Kendi sağlığınız için. Geçmiş olsun. Saygılarımla.
1 Kasım 2009
EK
Ümit bey çok güzel ve açıklayıcı bir cevap vermişsiniz.Teşekkür ederim.Benimde zaten istediğim terapi görmek.Sadece ilaç yeterli olacağını sanmıyorum.Fakat özel bir doktora gitme şansım maddi ve zaman açısından olanaksız.Ben çareyi bu sitede aramaya karar verdim.Umarım emeklerim boşa çıkmaz.Zaman zaman -yeneceğim bu takıntıları,ilaç almayacağım-dedimsede galiba buda pek mümkün değil.Anladığım kadarıyla ilaçlar iyileşmede saç ayağklarını oluşturuyor. Peki ama bu durumda ne yapabilirim?Ne yapmamı önerirsiniz?Ben bu siteden bu sizin bahsettiğiniz tedaviyi alacağımı sanmıştım.Mümkünmü?Mümkünse ne yapmam gerekir.Bana yardımcı olurmusunuz? Çok teşekkür ederim Saygılarımla
1 Kasım 2009

Doç. Dr. Ümit Aydoğan
Aile Hekimliği
Erdem Bey, Merhaba, böyle bir site hastalığınız hakkında veya almış olduğunuz tedavi hakkında size yol gösterici ve bilgi verici olabilir. Tedavi bir parçası da hasta ve hekim görüşmesidir. Bu iletişimde ön önemli olan nokta ise tedavinin başarısında yüz yüze olan görüşmedir. Bu yüzden bulunduğunuz yerde sağlık güvenceniz ile psikiyatri uzmanı olan bir hekime müracaat etmeniz en doğru karar olacaktır diye düşünüyorum. Hasta ile hekim arasında zamana dayalı olan bir ilişki vardır ve bu ancak yüz yüze görüşme ile mümkündür. Umarım yardımcı olabilmişimdir, geçmiş olsun dileklerimle, saygılarımı sunuyorum.
1 Kasım 2009
EK
Teşekkür ederim.Fakat dediğim gibi işimi bırakıp gitmi şansım neredeyse yok.Ve zorda olsa gittiğim zamanlarda pek ilgilenilmedi.Doktor hanfendi 6-7 hastaya birden bakıyor ve bizde sonuçta psikolojik hastayız bunu kaldıramayız.Olmaması gereken bir durum aslında.Ama yinede sizin tavsiyelerinize uymaya gayret edeceğim.İnşallah bu doktora gideceğim bu vakti bulabilirim. Yardımlarınızdan dolayı sizlere müteşekkirim.Sağlıcakla kalın.Allah razı olsun hocamç Saygılarımla
1 Kasım 2009

Doç. Dr. Ümit Aydoğan
Aile Hekimliği
Erdem Bey, Psikoterapi için mutlaka psikiyatris olması gerekmiyor bir psikolog da size yardımcı olabilir. Bir psikolga ulaşmanız pskiyatrise ulaşmanızdan daha kolaydır. Şunu bilmekde yarar var psikologlar psikoterapi yapabilirler, ancak ilaç tedavisi yapamazlar. Arada böyle bir fark var. Saygılarımla.
1 Kasım 2009
Toplam Cevap
223