KE
Soru Sahibi
25 Haziran 2020 19:41

Sol kol ağrısı, yanma ve uyuşma

Hocam merhaba. Sol koluma vuran çok fazla ağrım var. Özellikle parmaklarıma kadar yayılıyor. Ağrım efor sarf etsemde etmesem de var. Geceleri yatarken kolum ağrıyor ve uyuşuyor. Boyun MR’ımda sadece boyun düzleşmesi çıktı, fıtık yok. Kardiyoloğa gittim kalple ilgili bir şey Çıkmadı. Omuzdan MR çektirdim sonucum şu şekilde. Düzlem ve Sekanslar : Aksiyal : Fat sat PD Sagittal : Fat sat TSE T2 Kotonla : Fat sat PD, TSE T1 Gleno-humeral eklem mesafesi normal genişliktedir. Eklem sıvısı normal sınırlardadır. Eklem yüzleri düzgün olarak izlenmektedir. Proksimal humerus ve skapulaya ait kemik sinyalleri normaldir. Glenoid labrumlar normaldir. Akromio-klavikuler eklem mesafesi normal genişliktedir. Hipertrofi izlenmemektedir. Akromion tip 1 konfigürasyondadır. Akromio-humeral mesafe korunmuştur. Supraspinatus tendonu T1 ve T2 sinyalleri olağandır. Tendon bütünlüğünü korumaktadır. Yırtık lehine görünüm saptanmadı. İnfraspinatus, subskapuler kası ve tendonları normaldir. Biceps tendonu normal oluğunda yer almaktadır. Proksimal kesimde biceps tendon kılıfında sıvı artışı mevcut değildir. Tendon kalınlığı ve sinyalleri normaldir. Subakromion-subdeltoid bursalarda effüzyon saptanmamıştır. (MR’da yazan akromion tip1 konfigürasyondadır ne demek) cevabınız için teşekkür ederim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Emre Esen
Uzm. Dr. Emre Esen
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

İyi günler. Öncelikle Tip 1 Akromion normal bir durumu tarifliyor onu belirteyim, endişe etmenize gerek yok. Anladığım kadarıyla boyun, omuz ve kalp patolojileri dışlanmış. Bu durumda gece olan el uyuşmaları ve kol ağrısı bilek düzeyindeki bir sinir sıkışmasından kaynaklanabilir diye düşünüyorum. Tanı Karpal Tünel Sendromu olarak isimlendiriliyor ve EMG adı verilen bir test ile kesinleştiriliyor. Yaşadığınız bölgede çalışan bir FTR, Nöroloji veya Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanına başvurmanızı öneririm. Geçmiş olsun.

29 Haziran 2020 19:14
KE
Soru Sahibi

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Peki boyun düzleşmesi sol kol ağrısı yapar mı?

29 Haziran 2020 20:15
Uzm. Dr. Emre Esen
Uzm. Dr. Emre Esen
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Yapmaz demem mümkün değil çünkü boyun düzleşmesi bir postür bozukluğu ve bu duruma genellikle kürek kemikleri ve omuz başları ile ilişkili duruş bozuklukları ve boyun, sırt, omuz çevresi kaslarda kuvvetsizlik eşlik ediyor. Bu haliyle değerlendirdiğimizde boyun düzleşmesinde, boyun sırt bölgesi ve ekleri olan kollarla ilişkili ağrı görmeyi beklediğimiz şikayetler. Ağrının karakteri ve saptanacak diğer muayene bulguları altta yatan diğer nedenleri ayırt etmemizi sağlıyor.

4 Temmuz 2020 19:33
Uzm. Dr. Emre Esen
Uzm. Dr. Emre Esen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Yazar toplam 28 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Sırt agrısı Uzm. Dr. Emre Esen
Fıtık agrisi Uzm. Dr. Emre Esen
Fibromiyalji Uzm. Dr. Emre Esen
Bel ağrısı Mr rapor sonucu Uzm. Dr. Emre Esen
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Burhan Zorlu
Uzm. Dr. Burhan Zorlu Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Neslihan Yağmur Göz
Uzm. Dr. Neslihan Yağmur Göz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Gökçe Yaşar
Uzm. Dr. Gökçe Yaşar Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Fatma Belkıs Toydemir Akçam
Uzm. Dr. Fatma Belkıs Toydemir Akçam Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Leyla Mustafayeva
Uzm. Dr. Leyla Mustafayeva Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube