Doktorsitesi.com

Sinir zedelenmesi

dc

Duy*** C***

7 Nisan 2019
Merhaba hocam.28 yasinda bayan hastayim.20 ocakta vuruldugum enjeksiyon sonucu 2 gun sonra ayagimda uyusma oldu.Buradaki bir meslektasiniza muayne oldum.Guc kaybi olmadigini duyu sinirinin etkilendigini 20 gun sonra emg cekecegini soyledi.Verilen gundeki ignesiz emg sonucum normal sınırlar icerisinde şeklinde oldu.Ornegin bir bacak 40 ise digeri 41 42 seklindeydi.Gecen surecte uyusmalarim cok azalmisti.Fakat 2.5 ay sonra suan ve gectigimiz 4 5 gundur uyusmam cok artti.kalca usg de iki adet inflamasyon yada yag nekrozu yaziyor.Neden tekrarlamis olabilir ve en onemlisi daha kotulesirmi dusuk ayak bacakta incelme vs cok tedirginim.Simdiden tesekkur ederim.
3 cevap
173 görüntülenme

Cevaplar (3)

Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
EMG tetkikini tekrarlamak gerekir. Yeni bir durum gelişmiş mi diye bakmak lazım. EMG sonucuna göre daha net bilgi verilebilir. Geçmiş olsun.
7 Nisan 2019
dc
Igne emg yapildi hocam sonuc normal sinirlar içinde yaziyor sadece arka da sinirlerde seyrelme olabilir dedi 10 gun sonra tekrar istedi.Igneleri yaptigi yerler ozellikle dizimin ustundeki cok aciyor normalmi bi terslik olmus olabilirmi hocam
12 Nisan 2019
Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
İğne EMG'de çok ince teller kullanıldığı için herhangi bir sorun olmaz. Acısı 1-2 gün içinde geçecektir. EMG sonucunuz normal olduğu için ön planda sinir hasarı düşünmüyorum. Geçmiş olsun.
12 Nisan 2019
dc
Merhaba yesim hanim benim igne emg yerlerim hala aciyor ve dis bacagim ayak ustumde uyusma var gittigim doktor sinirler uyarilmistir gecer dedi yanlis bir yeremi gelmis oluyor itme cekme parmak ucunda yurume yapabiliyorum igne emg sonuclari temiz cikti derken emg sirasinda mi hasar aldim
17 Nisan 2019
Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
EMG çekimi sırasında hasar gelişme ihtimali yok denecek kadar azdır. Şikayetlerinizi azaltmaya yönelik bazı ilaçlar kullanılabilir.
17 Nisan 2019