YH
Soru Sahibi
30 Ağustos 2019 11:47

Ritim bozukluğu ilaclari

Hocam onceden yazmistim size ben efor yaptırdim aksamdan yarim concor icmistim ertesi sabah ac efora ciktim %87 yapabildim gogsumde asiri doluluk gaz nefessizlikle biraktim korktum ama birsey cikmamis onda.Bt anjiyo yapildi tasikardim vardi 3 kere denendi sonuncu oldu sanirim oda normal cikmis sanirim doktorda sonuç vermedi.Ama gun icinde ve asiri sinir ve heyecanla aktifken yada eforla gogsumunde ortada gazlar dolmus gibi asagidan sikismasi doluluk surekli ve sakinlesirken 10 dk sonra daha iyi olup ama hep gogsumde bi rahatsizlik devam etmesine spazmi tarifliyorsun dedi diltizem 90 diye bi ilac verdi ? xanax citoles diltizem 90 iciyorum suanda.Holter ritm takılacak haftaya hocam.Hocam bu diltizem kac dk da etki eder acaba vucuda ? Dun basladim içtikten sonra saatlerce oldu gogsumde gaz doluluk ama sabah kalktim hala gaz doluluk hissi o derece yok morelim bozuldu gecede cok gaz cıktı hocam sanki mide bagirsagimi rahatlattı o ilaç.agir reflu gastritim var hocam.nedensiz spazm dedigi sey doktorun eforda vs cikmazmiydi hocam ordada oldu dedim ona ? Diltizamin mide bagirsak kaslarinda damarinda etkisi varmi ki hocam ille rahatlaması spazmmi var anlamina gelir ?

0
5 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (5)

Endişe etmeyin sonuçlar kardiyak açıdan gayet iyi gözüküyor.

31 Ağustos 2019 04:31
YH
Soru Sahibi

Ilginiz icin cok tesekkur ederim Oncelikle.Hocam bt anjiyo 98 nabizla yapilmis e nabizdan gordum sonucta bazi yerler tam goruntulenemedi ama görünen kadarıyla koroner damarlarda anlamli darlik yok yazılmış e nabizda..doktorda bana normal dedi.Hocam eforlu ekg ye gece yarim concor alarak sabah girdim..zaten kalp ritim ilaci alirken ne cikacak ki hocam sonucu etkilemiyormu ? holter sonucum daha verilmedi 7 gün sonra ama holter gunu diltizem icmedim.Birde Hocam kac gundur diltizem 90 iciyorum ama gogsumdeki surekli karnimdaki gaz sıkışıklık yanma doluluk ekşime yine oluyor sürekli hatta nabzim ozellikle yemekten sonralari sabahlari felan gaz eksime ile tasikardi oluyor biraz duzenli ama hep olurdu bende zaten.Yani hocam bu ilac boşa sanki kardiyak sendrom x dedi Doktor verdi ilaci neden sonuc yok anlattigima göre verdi.Ataklar halinde ayakta gelen ekstrasistollerde yakalanamadi.Ben napicam hocam hareket etmeye ayaga kalkmaya korkuyorum yine olacak ektra atis nöbeti nabzim bozulacak bisey olacak diye

8 Eylül 2019 12:02

Gastroenteroloji bölümüne başvurmakta fayda olabilir.

13 Eylül 2019 07:39
YH
Soru Sahibi

Hocam iyi gunler onceden bi yazmistim size 37 yasinda Tiroit hastasi bir bayanim.Benim sorum size ; haziranda ayakta yururken bir anda gelen ekstra atislar ustuste ve oksurmemle tasikardiye dönen bi durum yasamistim.ayni durumu 7,8 kez daha yasadim ama yakalanamadi ritim ve kardiyolog onemsizdir dedi gecti.concor verdi ben ceyregini iciyorum bazen yarimini..Ama gecen gun ve bugun hocam 1 kez ayakta 2 kezde otururken ortasi yine ekstra atis oldu bu onemlimidir hocam endise etmelimiyim yinemi ritmim bozuldu acaba ilaca ragmen ? Ve hocam acaba bu concor 9 aylik kullanimda kalp damar spazm ve daha kotu ritim bozuklugu yaparmi acaba kullandikca ? Birde hocam brintellix 10 mg ilac verdi psikiyatris bana iyi gelmişti ilk haftada ama ani ates basmalari ve tasikardi yapti bende ve kestiler ilaci.Acaba Hocam brintellix 10 mg denilen ilacin kalp ritim damar yan etkisi varmiydi bildiginiz ve concorla bir yan etki olusturmus olabilirmi acaba kullanabilirmiyim 😐 suan paxil ve nervuim kullaniyorum paxil ise yaramıyor..birde concor kullaniyorum.Hocam lutfen sorularimi yanitlarsaniz cok sevinirim ben ekstra atislardan cok korkuyorum kotu bisey mi diye yine yururken ust uste gelecekmi diue ? Acaba oldururmu diye ? Tanıda yok hani onemsizdir denilip gecildi.

7 Şubat 2020 14:38

Genelde extra atımlar normal kişilerdede günde 200 adete kadar olabilir. Çoğu zaman hissedilmez. Ve kışının tansiyonunda ve genel durumunda bir sıkıntı oluşturmaz ise tedavi gerektirmez. Rahat olmanın, spor egzersiz yapmanın, kahve gibi tetikleyen durumlardan uzak olmanın faydası olur. Sağlıklı günler

17 Şubat 2020 13:31
YH
Soru Sahibi

Hocam iyi aksamlar..benim ağır reflu gastritim var gogsumun ortasi sirtim sol kolum hep yanar sıkışır carpinti yapar mutlaka..bazen antiasitle geçer bazen geçmez..hazirandan beri ekstrasistollerden ceyrek concor içiyorum tiroit hastasiyim.saat yarim saatten fazla bazen gunlerce saat saat olur agzima kadar gogsumden yanma aci agri sirt ve kolada yayiliyor bazen..Peki hocam sizce bu reflu ulsermidir yoksa anjina spamz gibi biseymidir sizce 😐 Hocam birde bikac ay once bt anjiyo yapılmıştı fakat nabzım 98 mis düşmedi ve sonucu sorduğumda doktora bisey yok dedi e devletten bakınca sonuca ben yüksek manızdan bir kac bölge görülmemekle birlikte anlaşıldığı kadarıyla damarlarda anlamlı darlık saptanmamıştır yazıyodu..Hocam 98 nenizle BT ANjiyoda bisey gozukurmu sizce ? Birde hocam 3.sorum ara ara yine oturur veya ayaktayken göğsümde teklemeler oluyor bazen ustuste ve korkuyorum acaba tehlikelimidir yanıtlarsanız cok sevinirim Hocam

25 Şubat 2020 17:16

Nabız 60/ dk iken BT anjio daha doğru bilgi verir. Yapılan tetkikler neticesinde kalp ile ilgili riskinin düşük olduğunu düşünüyorum.

28 Şubat 2020 20:44
YH
Soru Sahibi

Hocam öncelikle ilginiz icin cok tesekkur ederim.Hocam peki benim asiri ellerim ayaklarim uyuşuyor karincalaniyor surekli ama 1 aydir ve asiri halsiz bitkinim ve kramp giriyor heryerime ayrica.Bu durumun Hazirandan beri ritim sorunundan çeyrek yada bazen yarim concor iciyorum onunla bir alakasi olabilirmi Hocam ? Bende kalp yetmezligi yapmis olabilirmi acaba ? Ayni zamanda her gun paxil 20 mg nervuim 5 mg birde levetrion iciyorum ve endokrine gittim dün TSH değerim 1 cikti normalmis.Sodyum alt sinir 135 iken benim 130..Ve hocam kolestrollerim 250 ,190 yuksek ve Hocam idrarda lokosit 198 idrarda hersey cok yuksek cikmis hocam garip cikanlar bunlar pazartesi sonuc randevum tek TSH normal onu ogrendim..Gerisi vitaminler normal sinirda yaziyor B12 DE 350 CIKMIS normalmi sizce hocam..Ve acaba concor ve nervuim 5 mg bende kalp yetmezligi yapmis olabilirmi acaba hazirandan bu yana ? Cok tedirgin oldum fikrinizi alabilirmiyim hocam bu el ayak asiri uyuşuyor ve onceki sikayetlerim ile size yazdigim ve asiri halsizim.ferritinde 15 çıkmış demire bakilmamis

29 Şubat 2020 11:31

Yazdıklarım dışında ilave edeceğim birséy yok.

29 Şubat 2020 16:17
Doç. Dr. Ekrem Yeter
Doç. Dr. Ekrem Yeter Kardiyoloji

Yazar toplam 137 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Hocam bilgi verirmişiniz Doç. Dr. Ekrem Yeter
Ekstrasistol Doç. Dr. Ekrem Yeter
Kalp hastalığı Doç. Dr. Ekrem Yeter
Dammar tıkanıklığı Doç. Dr. Ekrem Yeter
Ekg sonucu Doç. Dr. Ekrem Yeter
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Bayram Demir Kardiyoloji
Dr. Ömer Bedir Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube