Dr bey merhabalar. Yıllardır PCOS sendromuna sahibim. 4 buçuk aydır düzenli Yazz kullanıyorum ancak son birkaç hafta içinde zaman zaman hap almayı unuttuğum oldu (2-3 kere tahmini) dün partnerimle korunmasız ilişkiye girdik, ejakulasyon gerçekleşti. bu etmenlerle birlikte gebelik oluşma ihtimali var mıdır sizce? ella kullanmalı mıyım?
Aralıklı mı hap kaçırdınız ? Üst üste mi?
unuttuğum ilk günden sonraki gün içtim sonra iki gün üst üste kaçırdım onlarda da 24 saat geçmeden hatırladığım saatte içtim. koruyuculuğu nu kadar çabuk düşüyor mu hocam?
2 gün üst üste kaçırmışsınız. Bu durumda maalesef ertesi gün hapını kullanmalı ve doğum kontrol hapını kesmelisiniz. Ertesi gün hapından 21 gün sonra adet olunmadı ise, bu durumda kandaki Beta HCG değerine baktırın. Geçmiş olsun dileklerimle.