Doktorsitesi.com

Parvovirus

Zb

Zul*** B***

16 Ağustos 2017
Merhaba hocam. Daha once yazmıştım size 22 haftalık bebeğimi parvovirusten kaybettiğimi. Bebekte pozitif bende negatif çıkmıştı. Testi tekrar yaptırmamı onermiştiniz. Yaptırdım hocam igg ve IgM pozitif cıktı busefer. Haklıydınız demekki onceki hastane yalnış tahlil yapmış. Şimdi kafamı kurcalayan hadi igg pozitif cıktıda IgM neden pozitif cıksın doğum Yapalı tam 35gun oldu aynı virus tekrar bebekten bana bulaştı desek bebegi kaybedeli bir ayı geçti nasıl hala aktiv bu virüs? Normalmi Dr bey bukadar uzun zaman vücutta kalması? Yada sonradan bulaştıysa bu virüs bukadar kolayca bulaşan bir enfeksiyonmu?
2 cevap
104 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Uğur Tüzüner
Uzm. Dr. Uğur Tüzüner
Tıbbi MikrobiyolojiViroloji
Merhabalar Zülfiye Hanım, bu virüsle karşılaşmadan sonra yaklaşık bir hafta içinde viremi olur. Döküntüler sonrasında bulaşıcılık kalmaz, kişide kalıcı bağışıklık gelişir. IgM pozitifliği de bir yıla yakın sürebilir, sonrasında negatifleşecektir. Sadece IgG pozitif olarak kalacaktır. Bu ne demek, siz gönül rahatlığı ile gebe kalabilirsiniz. Bu hastalığı bir daha geçirmezsiniz. Umarım açıklayıcı olmuştur. Sağlıkla kalın.
18 Ağustos 2017
Zb
Evet hocam gayet açıklayıcı oldu. Her aklıma geldiğindr dua ediyorum size. Cunki hicbir doktor kısa ve net birşey demedi. Coksagolun. Allah razı olsun
18 Ağustos 2017