Merhaba benım teshısım Yaygın anksıyete panık bozukluk yaklaşık 1.5 Yıldır paxera ve dideral kullanıyordum yaklaşık 2 ay once antıdepresanlarımı bıraktım ve o dönem felaketti korkular pzellıkle bas donmesı sallantı kusma bulantı basladı 3 hafta once tekrar çıktım doktoruma ve Işacları tekrar başlattı ama bu donme hıssı sallantı kafanın dusmesı Yürürken pzellıkle dizzines Tarzı gecmedı gitti kbb norolojı dahılıye hersey Temız sızce bu nedendir hocam kısır döngü mü yanı o zaman ılac yoksunluğundan döndüm su anda da onun korkusu oldugu için mi ? Yada başka bırsey e mı cevırdı hastalığım ?
Merhaba, Yaygın anksiyete bozukluğu tedavisinde ilaç kullanımı çok önemlidir. İlacı doktorunuzla beraber başlayıp kontrollerimize gidip sonlandırmayı da yine doktorunuzla yapmanız gerekmektedir. Ayrıca yaygın anksiyete bozukluğunda ilaç tedavisinim yanında muhakak terapi alıp var olan yanlış inanç kalıplarınızı (şunu yaparsam başım döner, şimdi dönmedi ancak ileride olabilir vs.) temizlemeniz gerekmektedir. O yüzden size tavsiyem bu yanlış kalıplar hayatınızı zindana çevirmeden önce terapi almaya başlamanızdır. Şu an ki durumunuza gelince zihin baş dönmesini anksiyete tetikleyicisi ve belirtisi durumuna çevirip bir kısır döngü yaratmış. 3 haftalık ilaç kullanımı kısa bir süre bir kaç haftaya geçecektir ancak devam ederse doktorunuza başvurun. Sağlıklı günler dilerim :)
Oncelikle cok tesekkur ediyorum guzel cevaplariniz ve onerileriniz icin. Gecen sene aldigim gibi tekrar psikoterapiye baslayacagim lakin cevabinizda aklima takilan bir soru oldu cevaplarsaniz sevinirim. Kaygilarla birlikte hayati zindan olur demissiniz. Gecen sene doktorumun dedigi yaygin anksyte ve panik bozuklugun hic biseye cevirmeyecegi sadece kaygi duzeyinin azalip artacagini soylemisti. Bu konuda siz ne dusunuyirsunuz ? Simdiden tesekkur ediyorum
Kaygı bozukluğu arttığında kontrol edilemeyeceği hissi artabilir. Psikotik bir rahatsızlığa (şizofreni, şizoid kişilik bozukluğu) dönmez ancak yine de hayat kaliteniz kaygılarınız yüzünden oldukça düşücektir. İleriki aşamalar depresyonu da tetikleyebilir (bu durum hiç bitmeyecek, ya da bu benim kontrol edemeyeceğim bir durum gibi) bu da yine mutlu ve sağlıklı bir yaşam bir engeldir.
Teşekkür ederim sizin kendinize özel Önerilerinizin var mı bu anksıyete panık bozukluk (üstüne gitme vs)
Herkesin baş etme mekanizması farklıdır. O yüzden size en iyi yolu terapistiniz sizi tanıdıktan sonra gösterecektir. Benim gözlemlediğim en iyi ve başarılı baş etme yöntemleri başında probleminizi kabul etmek ve panik atağı yenmek için kendi kendinize söz vermek çok işe yaramaktadır. Ona savaş açın, çabalayın ve yılmayın... Sonunda başardığınızı göreceksiniz.