Doktorsitesi.com

Nöroendokrin tümör

MG

Muh*** G***

18 Haziran 2021
Merhaba Mustafa hocam, size NET ile ilgili yazınızı okuduktan sonra ulaşıyorum. 2018'de apandisit ameliyatından sonra patoloji sonucuna göre "2,2 cm'lik iyi diferansiye nöroendokrin tümör" tanısı ile ikinci bir ameliyat daha geçirdim. (sağ hemikolektomi ) Ameliyatımdan yaklaşık 7 ay sonrasına kadar hiçbir şikayetim olmadı. Fakat 7 aydan sonra kimi zaman aralıklarla kimi zaman sürekli ameliyat bölgemde karnımın sağ alt köşesinde hafif hafif sızılar hissediyorum ve ister istemez elim oraya gidiyor çöküyorum fln. Tabi "tekrarlayacak mı acaba" diye düşünmemde psikolojik olarak cabası. Bu yüzden defalarca beni ameliyat eden genel cerrahi doktoruma da başka genel cerrahi doktorlarına da durumumu izah ettim. Fakat yaptıkları tetkik ve muayenelerde her şeyin normal olduğunu bir sıkıntı olmadığını söylediler. Siz yazınızda mutlaka bir onkologun takibinde olmaları gerekir demişsiniz. Doktoruma sorduğumda "gerek yok biz takibini yapıyoruz zaten" dedi. Önerilerinizi merak ederken birde bu sızı veya ağrıların devam etmesi normal mi? Saygılar.
2 cevap
187 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Mustafa Benekli
Prof. Dr. Mustafa Benekli
Tıbbi OnkolojiDahiliye - İç Hastalıkları
Bu ağrılar muhtemelen ameliyata sekonder olur. takibinizi bir onkoloji uzmanının yapması daha doğru olur. Ancak ülkemizde maalesef cerrahlar daha aktif. Sadece takip yeterli şu aşamada.
28 Haziran 2021
MG
Yanıtınız için teşekkür ederim Mustafa hocam. Peki hangi aşıyı olmalıyım, hangisini tavsiye edersiniz kronik rahatsızlığımdan dolayı benim durumuma uygun?
6 Temmuz 2021
Prof. Dr. Mustafa Benekli
Prof. Dr. Mustafa Benekli
Tıbbi OnkolojiDahiliye - İç Hastalıkları
Farketmez, Biontech koruyuculuğu daha fazla.
10 Temmuz 2021