nn
Soru Sahibi
26 Şubat 2024 19:56

Neden böyle oluyor?

merhaba, ben kendimi bildim bileki hastalık hastası ve bazı şeylere takıntısı olan bir insanım son bir kaç senedir de panik atak anksiyete okb şizofren kendime her teşhisi koyuyorum. 2 sene önce sürekli mesela bi olay yaşıyorum sonra onu hatırlatıcak bir şey görünce duyunca bunun geçtiği bi şey olmuştu ne olmuştu diye kendime hatırlatmaya ve o şeyi hatırlamaya çalışıyordum hatırlamayınca da kendi kendime mi uyduruyorum yoksa hayal ile gerçeği karıştırıyor muyum kesin deliriyorum demeye başlamıştım ve bu artık sürekli olmaya başlamıştı neyse sonrasında kafamı dağıtıcak bir şeyler olunca ve aşık olunca bu geçti fakat şimdi tekrardan ve biraz daha farklı bi şekilde başladı. şimdi de acaba ben bazı yaşadığım şeyleri kendimle ilgili mi sanıyorum diye düşünmeye başladım ve çok korkuyorum acaba ben git gide delirecek miyim böyle? ve kesin sonum şizofren olucak diyorum. mesela geçen sınıfta ki bi etkinlik sırası bendeydi yaptım ve sonrası sınıftan birinin yüzüne baktığımda kendi kendine gülümsüyordu bana mı güldü acaba doğru yaptım ve mutlu mu oldu benden mi hoşlanıyor felan diyip saçma sapan şeyler aklıma geldi ve sonra ben neden böyle düşündüm dedim acaba cidden deliriyor muyum? saatlerce öyle bişey düşündüm mü yoksa o tarz düşünceler bilerek mi oluyor takıntı mı diye düşündüm . bugünde şöyle bi şey oldu otobüsteydik ve ineceğim yeri tam birazcık geçiyorduk ama normalde otobüs hızlı gider oradan ama o an çok yavaş yavaş gidiyordu bi an içimden biz inicez diye yavaş sürüyor gibi saçma sapan düşünceler geldi ve sonra ben öyle bi şey düşündüm mü cidden neden böyle düşündüm diye kaç saat bunu düşündüm otobüse binmeden önce muavine şu şu duraktan geçer mi diye sormuştuk acaba şöförde duydu ve bizim ineceğimiz aklına geldiği için mi oradan yavaş gidiyordu felan diyip kendi düşündüğüm şeyi tastiklemeye çalıştım ama neden bi anda öyle düşündüm acaba takıntılı bi düşünce miydi yoksa cidden kendimle alakalı olmayan şeyleri kendimle alakalı mı sanmaya başlıyorum yavaş yavaş? cidden bir daha 2 sene önce ki gibi şeyler yaşamaktan korkuyorum her düşüncemi kafama takıp bunun saatler sürmesinden korkuyorum. gerçek anlamda delirmek her saat deliriyor muyum diye acı çekmekten daha iyidir diye düşünüyorum ve tekrar bi depresyona girmek istemiyorum. neyim var neden böyle oluyor? ben gerçekten git gide delirecek miyim neyim olabilir bunlar cidden delirme belirtileri mi?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Şimdiden delirmeyeceğinizi söyleyemek isteri, Ancak, Bu tarz obsesif düşünceler, ve durumlara anlam veren tutumlar insanı çok fazla rahatsız edecek duruma gelmiş ise bir psikiyatri uzmanında yardım almanız sizin için iyi olacaktır...

4 Mart 2024 18:07
nn
Soru Sahibi

peki bi olayı saçma sapan nedenle kendime yormam ve sonra bunu cidden düşündüm mü buna mı inanıyorum diye saatlerce bunu sorgulamam ne oluyor? düşündüğüm şeyler hemen sonrasında çok saçma geliyor ama ilk anda aklıma geldiklerinde ben cidden öyle mi düşünüyorum yoksa aklıma gelme nedenleri ne takıntıdan dolayı mı?

6 Mart 2024 18:18

Bana ulaştığınız için teşekkür ederim Değerli okurum bahsettiğiniz şikayetler yaygın olarak karşılaştığınız problemlerdir. tedavisi mümkün olan ruhsal sorunlardan biridir. Bilişsel davranış terapi ve ilaç desteğine cevap veren bir rahatsızlıktır. Bir psikiyatri uzmanında yardım alarak bu şikayetlerde kurtulabilirsiniz. Tedavi olabileceğinizden emin olun. Teşekkür ederim görüşmek üzere hoşça kalın.

13 Mart 2024 00:41
Doç. Dr. Ömer Özbulut
Doç. Dr. Ömer Özbulut Psikiyatri

Yazar toplam 30 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
İlaç kullanım süresi Doç. Dr. Ömer Özbulut
Yardım Doç. Dr. Ömer Özbulut
Citoles ve xanax hakkında Doç. Dr. Ömer Özbulut
tranko buskas Doç. Dr. Ömer Özbulut
Antidepresan Doç. Dr. Ömer Özbulut
Psikiyatri İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Müge Sargın
Dr. Müge Sargın Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube