Soru Sahibi
27 Ağustos 2020 14:14

Lustral ve devam eden anksiyete

Merhaba Hocam, son zamanlarda yasadıgım çok erken uyanma ve sonra uyuyamama, anksiyete ve ayrıca cinsel sorunum da olduğundan, Doktor bu sefer Lustral 50 mg (sabahları) ve Desyrel 50 mg (yatmadan önce, 3 ay sureyle) verdi, ilk bir ay yan etkileri oldu ama 1 ay sonra durumumda biraz düzelme oldu, ilaclara devam ettim, ve 2 aydır duzenli kullanıyorum, desyrel uykuya tekrar girememe sorunumu birazcık da olsa çozmuştu, ancak özellikle son bir kaç gün sabahları yine çok erken iç sıkıntı ve gerginlikle uyanıyorum, bu durum bir kaç gün öncesine kadar bazen oluyordu, genelde kısa (uyandıktan sonra) suruyordu. Ancak son 5 gundur, çok erken gergin uyanıyorum ve gerginlik-anksiyete bu sefer gün boyu oluyor (?) ve ayrıca son 4 gündür akşamları hariç iştah kaybı da var. Daha önce gün boyu süren gerginlik (iç sıkıntı, anksiyete) hiç olmamıştı. ilacın yan etkisidir ancak niye 2 ay sonra tekrar başa döndüm anlamadım ? ilaç bana tam iyi gelmemiş olabilir mi ?. Bir hafta önce 15 günlük tatilden döndüm, tatilde geç kahvaltı yaptığımdan ilacı öğle saatlerinde alıyordum, gece genelde geç yatıyordum (ilaçları kullandım). Ancak tatil donuşu ilk 5 gün gayet iyiydim, pazar sabahından beri bu sorunlar başladı. Ne önerirsiniz ? paxil'e veya baska bir ilaca geçmem daha mı iyi olur, bu ilaçlara bir sure daha devam edersem düzelirmi. Tesekkür ederim, saglıklı günler dilerim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

İlacınızın dozunu artırabilirsiniz ama doktorunuzla yeniden görüşmeniz daha doğru olacaktır.

28 Ağustos 2020 12:26
Soru Sahibi

ilacin (lustral veya desyrel) yan etkisi gibi duruyor cunku ilac kullanmadan once anksiyete sadece sabahlari oluyordu sonra geciyordu, bir de sabah cok erken uyanip sonra uyuyamiyordum. Daha once paroksetin (paxil) kullandim ve sabahlari erken uyanma haric iyi gelmisti, ancak bu sefer uzun vadede yan etkisi ve uyku duzeni daha iyi olur diye doktor lustral + desyrel verdi. Uzun vadede Lustral kullanimi Paroksetin (paxil v.b) kullanimindan daha mı iyidir ? (ilacin uzun vadede kullanimi, muhtemel dezavantajlari acisindan).

3 Eylül 2020 12:21

Başka hastalıklarınız ve kullandığınız ilaçlar varsa Lustral daha uygun olabilir. Yine de doktorunuzla görüşmenizi öneririm.

5 Eylül 2020 16:22
Prof. Dr. Hamdullah Aydın
Prof. Dr. Hamdullah Aydın Psikiyatri

Yazar toplam 2943 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Paxera Prof. Dr. Hamdullah Aydın
PANİK BOZUKLUK Prof. Dr. Hamdullah Aydın
Acil yardım Prof. Dr. Hamdullah Aydın
Acil ne olur Prof. Dr. Hamdullah Aydın
Anılar ve beyiin Prof. Dr. Hamdullah Aydın
Psikiyatri İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube