Doktorsitesi.com

mrh hocam benim 2 yaşında kızım var.kızımın sağ gözünde kayma olduğunu 6

HA

Hav*** A***

26 Ağustos 2010
mrh hocam benim 2 yaşında kızım var.kızımın sağ gözünde kayma olduğunu 6 aydan beri farkediyorduk fakat drlar 2 yaşına kadar düzeleceğini söylediler bizde umursamamıştık.2 yaşında tekrar göz druna götürdük ve sağ gözü 3.5 hipermetrop 1 astimat; sol gözü 3 hipermetrop 1 astiğmat çıktı.gözlük verdiler fakat kızım takmak istemiyor.size sorum:ameliyatla bu problem çözülebilir mi?ameliyat olursa bozukluk tekrarlayabilir mi? birde kaç yaşına kadar gözlük takması gerekir? şimdiden teşrkkürler
2 cevap
92 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Günay Haznedaroğlu
Prof. Dr. Günay Haznedaroğlu
Göz Hastalıkları
öncelikle geçmiş olsun.ifadenize göre kayma 1 yaşından sonra ortaya çıkmış ve hipermetropi saptanmış. bu durumda kızınızın gözündeki kayma gözlükle düzeleceğinden ameliyat söz konusu olmamalıdır.başlangıçta her çocuk gözlük takmak istemez,ancak zamanla alışırlar, merak etmeyin hipermetropi ilerleyici deüğildir aksine çocuk büyüdükçe hipermetropi azalır, hatta gözlük takmasını gerektirmeyecek kadar küçülür,dolayısıyla göz kayması da buna pararlel geçer.
30 Ağustos 2010
HA
hocam soruma cvp verdiğiniz için tpşk ederim.drumuz gözlüğü takınca kayması olmaz demişti ancak gözlüğü takıncada kayması devam ediyor.peki bu neden olabilir? yoksa gözlük bir fayda sağlamıyor mu?cevabınız için şimdiden teşkkür ederim.
31 Ağustos 2010
Prof. Dr. Günay Haznedaroğlu
Prof. Dr. Günay Haznedaroğlu
Göz Hastalıkları
bir süre sonra yani sürekli takmaya başladıktan sonra,kayma düzelebilir, düzelmiyorsa azalabilir, gözlüğün kaymayı düzeltmemesi durumunda operasyon gerekebilir,ancak acele etmemek ,bir süre beklemek gerekir.
2 Eylül 2010