ao
Soru Sahibi
15 Temmuz 2020 23:50

göze yapıştırıcı kaçması sonucu sorunlar

hocam saygılar 1ay kdr önce gözüme tam orta kisim sanirim japon yapistirici kacti kucuk bir damla tabi ama yinede zarar vermistir.. O an ister istemez yanma ve acı ile gözümü sıktım. sol gözüm. sonra 10-15 saniye geçti ve şoku atlatır atlatmaz önümdeki çeşmede gözümü yıkamaya başladım. yani 2-3 dk. içinde 40-50 kez gözümün içine su vurdum. yapıştırıcı içeride sanırım dondu. yani çıkarmaya çalışmak yerine o an göze vereceği zararı düşünerek su ile bolca yıkadım hatta sıcak denebilecek su ile. ama göz kapaginin içinde kalan üst kısmında sürekli bir şeyler oynuyordu.o bir türlü çıkmadı.10 dk içinde gerçekleşti bunlar ve sonra gözümün içi kıpkırmızı oldu. o günü öyle geçirdim ve çıkma yasağı da vardı. gün boyu yatana kadar gözü bol bol suyla yıkamaya devam ettim ama o gözümle olay sonrasi bir süre net göremedim. bu net görememe 2-3 günü buldu.kizariklik ise 2 hafta devam etti şimdi hafif var.eczaneden zaditen kullandim 10gün kadar sonra sağlık ocağında doktor tobraset diye bir damla yazdı.sonra 10gün civarı da onu kullandım. göz uzmanına gitmem gerek ama bazi sorunlardan bir türlü gidemedim. olaydan 2-3 gün sonra farkettim bu gözümde özellikle gün ışığı yada ampul ışığı yoğun ortamlarda belirgin bir siyah gri noktaya benzer sekil hareket edip duruyor yukarı aşağı sağa sola. bu bir türlü geçmedi ve sanırım bu olaydan sonra oluştu çünkü daha önce böyle rahatsızlık hatırlamıyorum. bu gri sekillerin (1veya 2 adet) göze yapistirici kacmasi ile nasil bir iliskisi olabilir ve onereceginiz bir damla yada baska kolajen vitamin takviye vs gibi bir sey olabilirmi... o ilk gun cok asiri fazla su vurdum ve sonucunda ust goz kapagi icine kacti orda dondu ama simdiye cikmistir galiba. yani yapistirici etkisiyle o gözu panikten bilincsizce hirpaladim galiba bu mu acaba sebep oldu siyah noktaya çünkü yapistiricinin siyah nokta görmeye sebep olmayacağını söyledi bazı uzmanlar.. kornea retina yada goz icindeki jel vs ne gibi zararlar olmus olabilir duzelebilirmi tşk

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Op. Dr. Mustafa İşlek
Op. Dr. Mustafa İşlek
Göz Hastalıkları

Göze yapıştırıcı kaçması sanayi çalışanlarında sıkça karşılaşılan bir durumdur. Göz doktorları basit bir müdahale ile çıkarabilirler ve kalıcı bir sorun olmaz. Gözünüzün içinde gördüğünüz gri noktanın bunun ile bir ilgisi yoktur. Muhtemelen dikkat kesildiğiniz için fark etmiş olabilirsiniz. Bu göz içi uçuşan cisimlerin çok olduğu durumlarda 6 ay kullanılan bir tablet mevcut. Ancak ilacın geçmişi çok eski olmadığı için ne kadar etkili bir iddiada bulunmak zor.

19 Temmuz 2020 08:58
ao
Soru Sahibi

Hocam mrblar tekrardan randevu aldım 2 haftaya anca verdiler ve teşekkürler yanıtınız için aldığım en kapsamlı yanıt oldu. sadece bu olaydan sonra yani 1ay civari oluyor normalde gözümü güneş ışığına yada havaya çok dikkatli baktığımda yani zorlayinca yada kısınca görüyordum bu uçan siyahımsı noktayı o da herkeste olabilecek birşey zaten. Sıkıntıdan bazen herkes bakar öyle boşluğa.. ancak bu olaydan sonra ortama normal gün ışığı vurmasından ev ortamında bile gözüme gelmeye başladı ondan ben bu olayla ilgilidir diye düşünmüştüm. İlk 2 gün zaten bulanık gördüm hep sol gözümde sonra görüş bulanıklığı netleşti düzeldi ama bu sefer siyah nokta belirgin ortaya çıktı anlamadımacaba bir yerde hasarı bıraktıda ondanmı oluştu diye.. Tabi Sizin alanınız belki dikkatimi çekmedi diyecem ama hassas biri olduğumdan dikkatimi çekerdi diye düşündüm mutlaka. Birde hocam o gözümle özellikle gün ışığına dışarı çıktığımda sürekli bir ışık hassasiyeti var ve kamaşıyor kısılma hissi gibi oluyor gözüm. 1-2 saniyede bir yani uçan siyah nokta ve yanında da bu kamaşma gözleri tik varmış gibi sürekli yukarı doğru açmak ve çok fazla ışığa hasaaslık durumu da oluyor özellikle yapıştırıcı kaçan gözümde. Nereye baksam o da oraya gidiyor. Bir de sanki gözümü fazla oynatmayınca daha az olup kayboluyor gibi oluyor. Bendeki genellikle tek bir nokta şeklinde hocam gün ışığı yoğunluğu çok olunca altlı üstlü iki nokta şeklinde de olabiliyor hani böyle çizgi şeklinde örümcek benzeri arılar olur ya evlere balkona filan da gelir bazen onun gibi. yorumlayabilirseniz sevinirim tekrardan çok teşekkürler iyi çalışmalarve dediğiniz ilacı yazma şansınız olabilir mi gideceğim doktora danışacağım..

21 Temmuz 2020 22:53
Op. Dr. Mustafa İşlek
Op. Dr. Mustafa İşlek
Göz Hastalıkları

Bunun en iyi değerlendirmesini göz doktoru gonio lens dediğimiz özel bir Teknikle muayene yaptıktan sonra söyleyebilir. Bir göz doktoru ile irtibata geçebilirsiniz.

2 Ağustos 2020 13:44
Op. Dr. Mustafa İşlek
Op. Dr. Mustafa İşlek Göz Hastalıkları

Yazar toplam 285 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Göz kuruluğu Op. Dr. Mustafa İşlek
göz kapagı tedavısı Op. Dr. Mustafa İşlek
Goz hastalıklar Op. Dr. Mustafa İşlek
Karaciģerimde sorun mu var? Op. Dr. Mustafa İşlek
Göz Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Zeynep Sali
Op. Dr. Zeynep Sali Göz Hastalıkları
Op. Dr. İbrahim Türker
Op. Dr. İbrahim Türker Göz Hastalıkları
Op. Dr. Ramazan Özelce
Op. Dr. Ramazan Özelce Göz Hastalıkları
Op. Dr. Ceren Türkoğlu
Op. Dr. Ceren Türkoğlu Göz Hastalıkları
Op. Dr. Furkan Balcı
Op. Dr. Furkan Balcı Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube