AH
Soru Sahibi
25 Temmuz 2021 14:42

Mide bağırsak

Merhabalar hocam. Benim şikayetim aşırı tokluk hissi. Öyle ki 5 gün bir şey yemesem bile acıkmıyorum. Kabızlık da var. Kan, tomografi, ultrason, endoskopi, kolonoskopi bütün tetkikleri oldum ve hiçbir organik neden yok altında. Sadece hafif bir gastrit ve kös gevşekliği. Ne hormonal ne de hastalığa bağlı patoloji. Şikayetlerim Şubat sonu yoğun stres altında başladı. Psikolojik haplar şişkinlik ve gurultu şikayetlerimi gideriyor ama bu tokluk hissi hep devam ediyor. İlaçları kullanmayı bırakınca nabzım yükseliyor, midem resmen diyaframa baskı yapıyor. Kardiyoloji ve göğüs doktoruna da gittim, orada da bir sıkıntı yok. Ben anlayamıyorum, 25 yaşındayım ve bunca şikayete rağmen hiçbir şey bulunamıyor. Ömür boyu böyle mi geçecek? Şikayetlerim başlamadan önce de çok yemek yerdim 174 boyundayım. Kasım ayında 81 kiloydum, şimdi mecburen hiç acıkmadığım için porsiyonlarımı düşürdüm 71 kiloyum şu anda ve sabit tutuyorum bu kiloyu. Sabah akşam kafamda farklı farklı hastalık senaryoları kuruyorum, neredeyse bütün branş doktorlarına gidip en gereksiz tahlilleri bile isteyecek noktaya geldim. Çözüm yok mu hocam? Gastroenteroloji doktorum tamamen fonksiyonel bir durum olduğunu söylüyor, mide bağırsak ilaçlarından pek fayda görmedim, psikolojik haplar görece rahatlatıyor ama aşırı tokluk hissimi geçmiyor. Kafam hep karnımda. Teşekkür ederim şimdiden cevabınız için.

0
1 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (1)
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Zor bir soru;bütün tetkiklerim yapıldı normal bulundu diyorsun. Bu yakınmalar bir parça gastritte de olur ama bu kadar şiddetli olmaz,ayrıca psikolojik haplardan kısmen rahatlıyorum diyorsun. Tokluk halini gidermek için,yani açlık yaratmak için teorik olarak şu yapılabilir; Mide asidini arttırmak için ilaç(eskiden pansan diye bir ilaç vardı,şu an piyasada var mı bilmiyorum) yok ama bolca limon veya limon suyu tüketebilirsin,ayrıca salatalarda üzüm veya elma sirkesi kullanabilirsin(sirkeyi için demiyorum,yanlış anlaşılmasın). Ayrıca tiroid fonksiyon testlerine de baktırabilir misin lütfen?

25 Temmuz 2021 15:40
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Ayrıca mide sekresyon analizi yaptırtabilir misin(Bir zamanlar Bornova Namık Kemal Menteş Gastroenteroloji kliniğinde yapılıyordu).

25 Temmuz 2021 15:43
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Yazar toplam 1980 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Mide ve bağırsak Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Kolon kanseri Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Karin agrisi Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Kan testii Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Distal özefagus Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Gastroenteroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mustafa Cengiz
Prof. Dr. Mustafa Cengiz Gastroenteroloji
Doç. Dr. Nurettin Tunç
Doç. Dr. Nurettin Tunç Gastroenteroloji
Doç. Dr. Oktay Bulur
Doç. Dr. Oktay Bulur Gastroenteroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube