KH
Soru Sahibi
29 Haziran 2018 18:05

Mide agrisi

Iyigunler kolay gelsin hocam. Hocam benim mide sikayetlerim var surekli midemin icinde bir agri var. Endoskopi yaptirdim pangastrit cikti bakteri negatif. Doktorum 2 ay sabahlari rabiza 1 ay aksamlari famodin yazdi gecmedi. Temmuz 2017den beri mide koruyucu ilac dahale iciyorum rabiza ya sabahlari devam ediyorum ama gecmiyor neden hocam? Sigara yok alkol yok yediklerimede dikkat ediyorum ve karindaki diger organlar iyi cikti kan tahlilleri iyi ama pangastrit gecmiyor hocam ilaclari temmuzden beri dahale iciyorum. Artik midemin iyilesecegine umudum kalmadi hocam. Yasim 20 iyigunler hocam

0
6 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (6)
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dahiliye - İç Hastalıkları

Geçmiş olsun . Endoskopiniz temiz çıktıysa korkulacak bir durum olmadığını gösterir. Ancak ilaç kullanmanıza rağmen şikayetlerinizin gerilememesi başka bir problem yada dikkat edilecekler konusunda bir eksiklik olduğunu gösterir. Özellikle ağrı kesici kullanımınin olmaması lazım. Stress faktörlerini de şikayetlerinize neden olabilir. Yeniden bir gastroenteroloji uzmanına muayene olmanızi öneririm

29 Haziran 2018 18:10
KH
Soru Sahibi

Cevabiniz icin cok cok tesekur ederim hocam. Endoskipi den tani da pangastrit, disfonksiyone pilor ve bulbit evre 1 cikmisti gastroloji doktorum hafif gastrit dedi. Ama ilac kulanimimda gecmedi temmuz tekrar endoskopi olacagim. Ama bazende kafama cok takiyorum hocam yasim 20 kendi kendime diyorum 1,5 senedir midem agriyor ilac gecirmedi bu gunden sonra da gecmez 1,5 sene sonra kendimi telasa kaptiriyorum.

30 Haziran 2018 08:53
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dahiliye - İç Hastalıkları

Telaşa gerek yok. Hekiminize tavsiyelerine uyum. Kayginiz fazla ise psikiyatri uzmanından da yardım alabilirsiniz

30 Haziran 2018 09:05
KH
Soru Sahibi

Hocam merhaba ben Hollandada kaldigim icin telefon ile Turkiyedeki dahiliye doktorum ile gorustum. Benim gastrittimin yaninda yorgunluk, halsizlik ve sersemlik sikayetlerimde bayadir var. Dahiliye doktorum dedi Turkiye geldigin zaman yeniden bazi testler yapalim bisey cikmassa buyuk ihtimal psikiyatri antidepresan yazacak. Benim sorum endoskopi de yapmam lazim ve buyuk ihtimal yine gastrit tedavisi almak zorundayim. Yani gastrit ve antidepresan tedavisi beraber gidermi? Gercekten bu seylerde kaygilarim var. Bana zamaninizi ayirdiginiz icin sagolun varolun hocam.

4 Temmuz 2018 11:10
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dahiliye - İç Hastalıkları

Hekiminizin tavsiye ve tedavilerine uyarak tedavinizde daha başarışı olursunuz. Antidepresan ve gastrit ilaçları uyumlu olacak ilaçlardan seçileceği için birlikte kullanmanızda sakınca olmayacağı gibi hem gastrit tedavinizi hemde kaygılarınızı giderecektir.

5 Temmuz 2018 12:18
KH
Soru Sahibi

Cevabiniz icin cok sagolun hocam allah sizi korusun iyigunler sagolun varolun hocam.

5 Temmuz 2018 17:56
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dahiliye - İç Hastalıkları

Geçmiş olsun

5 Temmuz 2018 20:07
KH
Soru Sahibi

Hocam merhaba benim son sorum olacakti. Ben haftaya Turkiyeye gidiyorum tedavilerim icin. Gastrittim icin gastroenteroloji ye basvurmam lazim onu biliyorum. Öbur sikayetlerim icin, yani genel sikayatlerim icin yorgunluk, halsizlik ve sersemlik icin hangi doktor ile konusmam lazim bu sikayetlerim icin, cunku ilk once kan vermek istiyorum ve birine genel sikayetlerimden anlatmak istiyorum.

7 Temmuz 2018 12:09
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dahiliye - İç Hastalıkları

İç hastalıkları uzmanı ile görüşebilirsiniz

7 Temmuz 2018 21:15
KH
Soru Sahibi

Hocam merhaba ben Turkiyede doktora gitim. Gastrittim icin gastroloji ye gittim doktorum bana midende biseyin yok cok hafif kronik gastrittim var dedi tekrardan endoskopi gerek duymadigini dedi tek yiceklerime dikkat etmem lazim soyledi. Bu yandan dedigim gibi yorgunluk, halsizlik ve sermemligim icin kan verdim hersey iyi cikti psikiyatre yonlendirdiler bana lustral ve aksamlari icin bi ilac daha yazdi adini unuttum. Ama bunu kulanmaktan tedirgin oldum sanki benim o sersemligim ve halsizligim psikolojik degilmis gibi kabulenemiyorum sanki hocam ne yapmam lazim yasim daha 20 ilaclari icsem bissy olurmu psikiyatrim yazdi bana hocam

31 Temmuz 2018 08:58
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dahiliye - İç Hastalıkları

Doktorunuzun verdiği tedaviyi kullanın. Doktorunuza güvenin. Bu sizin kaygılarınızı azaltacağı gibi bahsettiğiniz şikayetler üzerinden de fayda sağlayacaktır.

31 Temmuz 2018 10:58
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 478 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Öksürük agrisi Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Yuksek tansiyon Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Hemotokritdusukligunu Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Basdonmesi Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Ferritin demir eksikliği ne yapmam gerekir Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç
Dahiliye - İç Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Matin İskandarov
Uzm. Dr. Matin İskandarov Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Gülnar Kazimzade
Uzm. Dr. Gülnar Kazimzade Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. İsmigül Yazıcı
Uzm. Dr. İsmigül Yazıcı Dahiliye - İç Hastalıkları
Prof. Dr. Tevfik Demir
Prof. Dr. Tevfik Demir Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube