Doktorsitesi.com

merhaba Kamil Bey ; 33 yaşında bir bayanım.23 yaşında sağ gözden üveit tanı

EA

Ebr*** A***

22 Şubat 2008
merhaba Kamil Bey ; 33 yaşında bir bayanım.23 yaşında sağ gözden üveit tanısı ile fuks katarak ameliyatı oldum.3 ay görme vardı fakat sonradan kapanmaya başladı.2 yıl tedaviden sonra göze takılan mercek sanırım kapsülü ile beraber alındı.sonra göz ağrılarım bi parça geçti.yine sağ gözde glokom meydana geldi ayrıca kornea tabakası artık nakil yapılacak durumda. .benim sorum bu sorunlarla beraber kornea nakli olabilirmiyim.nasıl bir tedavi süreci gerekir.başarı şansı varmıdır.(sol göz normal)
2 cevap
160 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. M. Hakan Eren
Op. Dr. M. Hakan Eren
Göz Hastalıkları
Fuchs keratiti soylediginiz rahatsiliklara neden olur. Eger glokom hastaliginiz kontrol altinda ise keratoplasti (goz nakli) ameliyati olabilirsiniz.
28 Şubat 2008
EA
Sn Hakan Bey;yanıtınız için teşekkür ederim göz kapsülü mercek ile alındı yeniden mercek nasıl konulabilir.kornea nakli ile beraber bu ameliyatı olursam başarı şansı varmıdır.sonuçta gözümü tamamen kaybetmekten korkuyorum.ameliyat olacağım doktorun branşı ne olmalıdır.
29 Şubat 2008
Op. Dr. M. Hakan Eren
Op. Dr. M. Hakan Eren
Göz Hastalıkları
Size konabilecek mercek skleral destekli (içten suturlu) mercektir. Keratoplasti ameliyatı ile birlikte aynı anda yapılabilir. Fakat tekrar ediyorum; en korkmanız gereken hastalık göz tansiyonudur. Nakilden önce tansiyonunuz normalleştirilmelidir.
2 Mart 2008