Doktorsitesi.com

Merhaba Hocam Uc kere spermogramme yaptiktan sonra ,azoospermi hastasi old

CO

C O***

26 Kasım 2010
Merhaba Hocam Uc kere spermogramme yaptiktan sonra ,azoospermi hastasi oldugunu farkina vardik. Bir ay once Micro-TESE oldum ,ve hic bir sperm bulunmadi. Ve bana Sertoli-Cell-Only-Syndrome vakasi oldugunu bildirdiler. Acaba bunun tedavisi varmi? Cocuk sahibi olabilirmiyim? Cevabiniz icin simdiden tesekurler.
2 cevap
179 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Kaan Aydos
Prof. Dr. Kaan Aydos
Üroloji
Sizin durumunuzdaki bazı hastalarda, eğer uygun durumdaysanız hormon tedavisi ile sperm bulma şansı artabiliyor. Lütfen bana yeni yapılmış FSH, LH ve Testosteron hormonlarınıza baktırıp, sonucunu yazın. Saygılarımla.
28 Kasım 2010
CO
Merhaba hocam, hormon sonuclarimi aldim. FSH: 12.5 LH:4.5 Tum testosterone:11.6 Serbes testosterone:0.192 Inhibine:36.6 Cevabiniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
19 Aralık 2010
Prof. Dr. Kaan Aydos
Prof. Dr. Kaan Aydos
Üroloji
Bu durumda size ilaç tedavisi yapılabilir. 4-6 aylık tedaviden sonra mikroTESE için yeniden değerlendirilebilirsiniz. Lütfen herhangi bir salı ya da cuma günü hastaneye (Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi) gelin, tedavinize başlayalım. Saygılarımla.
22 Aralık 2010