YS
Soru Sahibi
18 Eylül 2014 00:30

Testesteron

Mrb. Hocam bekar bir erkeğim..Ereksiyon sorunum nedeniyle 2012 yılında bazı testler yaptırdım Total testesteronum 4,67 çıktı ref.(1,32 - 8,99) , FSH 4,84 çıktı ref.(1,5 - 12,4), LH 6,81 çıktı ref.(1,7 - 8,6) , Progesteron 0,421 Çıktı ref.(0,2 - 1,4) Sizce değerlerim normal mi ? Aradan 2 yıl geçtiği için tekrar hormonlarıma baktırmam gerekirmi ? Yıldan yıla hormonlarda değişiklik olurmu ? LH nin üst sınıra FSH nin de alt sınıra yakın olması iyi diye duydum bu doğrumu ? İyi çalışmalar...

0
1 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (1)

Hormonlar normal, tekrar yaptırmanız gerekmez. Penil ereksiyon ve cinsel sorunlarda önce temel kan testleri ve NPT denilen uyku testi yapılır. Buna göre bir diyet ve spesifik ilaç tedavisi başlanır. Cevap alınmazsa, ilaçların dozu ayarlanır. Yine olmazsa, daha ileri tetkiklere geçilir ve buna göre de ameliyat bile düşünülebilir. Size de bu yönde bir tedavi planı öneririm. Daha detaylı bilgi için http://www.kaanaydos.com.tr/sertlesme-sorunlari sayfasına bakabilirsiniz. İsterseniz lütfen bir gün açlık kan şekeri, total kolesterol ve Testosteron ölçümü yaptırıp gelin, tedavinize başlayalım. Saygılarımla.

22 Eylül 2014 00:25
Prof. Dr. Kaan Aydos
Prof. Dr. Kaan Aydos Üroloji

Yazar toplam 8025 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Masturbasyon Prof. Dr. Kaan Aydos
sorun olabilir mi? Prof. Dr. Kaan Aydos
Sertleşme sorunu ? Prof. Dr. Kaan Aydos
Testesteron Prof. Dr. Kaan Aydos
penil kürvatür Prof. Dr. Kaan Aydos
Üroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube