merhaba benim çene eklem rahatsızlığım var iki senedir apalet kullanıyorum
AB
Ayt*** B***
29 Haziran 2008
merhaba benim çene eklem rahatsızlığım var iki senedir apalet kullanıyorum şikayetlerim büyük oranda azaldı şu anda dişime kanal tedavisi uygulanması lazım her hangi bir sakıncası olabilirmi iki ssate yakın ağzım açık kalıcak bir problem oluşurmu daha önce dişimde bir sızı vardı doktora gittim dolgu yaptırdım sonra sızlamalarım arttı meğer sızlamaların nedeni çene hastalığıymış tekrar böyle bir şey olur diye korkuyorum ama dişiminde tedavi olması lazım ne yapmalıyım? teşekkür ederim.
2 cevap
101 görüntülenme
Cevaplar (2)

Doç. Dr. Dt. M. Murat Metin
Diş HekimiAğız, Diş ve Çene Cerrahisi
Çene ekleminizin zorlanması rahatsızlığınızın nüksüne neden olabilir. Diş tedavisi için ağzınızın uzun süre açık kalması da rahatsızlığınızı geçici olarak arttırabilir. Doktorunuza bu şikayetinizi söyleyin Seansların mümkün olduğunca kısa tutlması yardımcı olabilir. İşlem öncesinde ve sonrasında sıcak pansumanında faydası olacaktır.
1 Temmuz 2008
AB
ben iki senedir gece apaleti kullanıyorum şu an şikayetlerim büyük ölçüde azaldı doktorum nezaman bırakacağım konusunda bir şey söylemedi ağrılarım tamamen geçincemi takmayı bırakmalıyım yada süreklimi takmam gerekir bırakınca şikayetlerim geri gelirmi tamamen geçen bir rahatsızlıkmı yada sadece kontrol altınamı alınıyor şikayetlerim tamamen geçti diyelim bir gün tekrar şiddetli ağrılarım çıkabilirmi ayrıca apalet tek başına yeterli bir tedavimi başka alternatiflerde olabilirmi
8 Temmuz 2008

Doç. Dr. Dt. M. Murat Metin
Diş HekimiAğız, Diş ve Çene Cerrahisi
Eklem için kullandığınız plakların bir kaç çeşiti var. Eğer dişgıcırtdatma alışkanlığınız için kullanıyorsanız bu alışkanlığınız devam ettiği sürece kullanmalısınız. Diğer çeşit plaklardansa doktorunuza sormanzı tavsiye ederim. Çünkü bunlar sürekli kullanılmayabilirler. Plakla rahatlemışsınız şu anda başka tedaviye gerek yok. Başka tedavi alternatifleride mevcut tabi.
9 Temmuz 2008
Toplam Cevap
983