DB
Soru Sahibi
13 Mayıs 2019 09:10

LUPUS ANTİKOAGULAN

Hocam Merhaba , *** *** ** testi yaptırdım LA TARAMA : 50.*** *** **) LA KONFİRMASYON 30 -38 LA TARAMA ORANI 1.5 NEGATİF :08-1.2 SONUC :ZAYIF POZİTİF 3 AY SONRA MAYIS 10 TEKRARLAMA LUPUS TARAMA 46.1 SN HASTA/REFERANS :1.15 POZİTİF ( REF<1.10 ) LUPUS TARAMA SONUC : POZİTİF LUPUS DOGRULAMA :35.2 SN DOGRULAM İLE DÜZELTME %19.6 SONUC : DOGRULAMA TESTİ İLE DÜZELTME ORANI >%10 İSE SONUC POZİTİF KABUL EDİLMEKTEDİR. SONUCU YORUMLAYABİLİR MİSİNİZ.ASPİRİN KULLANMALI MIYIM .BU POZİTİFLİK NE KADAR SÜREDİR VÜCUTTA OLABİLİR .İLERİDE SİSTEMETİK LUPUS OLABİLİR Mİ.

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Sadece bu tahlillere bakarak herhangi bir şey söylemek olanaksız. Testler neden yapıldı? Herhangi bir damar tıkanıklığı ya da antifosfolipid sendromuna dair bir yakınma oldu mu? Klinik bulguların değerlendirmesi yapılmadan sonuçlar çok yanıltıcı olur.

20 Mayıs 2019 18:59
DB
Soru Sahibi

Hocam 29 yasindayim cinsiyet sistemde gorunuyormu bilmiyorum erkegim.herhangi bir damar tikanikligi bugüne kadar hayatimda olmadi.Sadece sol taraf başım ağrıyordu diye nörolojiye geldim beyin mr çektik spesifik beyaz hücre çıktı doktor önemli bir hastalığı göstermiyor dedi.Noroloji uzmanı hocam ile daha detaylı kan tahlili yaptik .Anti - dsDNA, ELISA (< 10) --Anti - Kardiyolipin (ACA) lgG (< 2.0) -- Anti - Kardiyolipin (ACA) lgM (< 2.0 ) --- Faktör II (protrombin) mutasyon anlizi (Normal)_ --- Faktör V Leiden Mutasyon Analiz (Normal) --- Ena Geniş Panel Testlerinin Hepsi (Negatif) ----AnaNegatif bu tarafta Her sey normal dedi En son romatoloji doktorunun Mart istediği tahliller istediği : Protein S Antijen, Total (% 112)Referans:84 - 134 _----_Protein C Antijeni (% 139) ReferansDeger: 63 - 153 romatoloji doktoruda 2 doktorla görüştü bir sadece aspirin verdiler herhangi bir belirti yok diye 1 ay da bir kan tahlili yaptırıyorum DDimer dahil her sey normal dün check up yaptırdım yine her sey normal sadece lupus zayif sınırda pozitif ve aspirin kullanmaya başladım.

21 Mayıs 2019 13:44
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Tamam, bence önemli bir sorununuz yok. Dedikleri ilacı kullanın, bir altı ay sonra tekrar kkontrol edilir herşey ama ben önemli bir hastalık olduğunu ya da çıkacağını sanmıyorum

29 Mayıs 2019 16:42
DB
Soru Sahibi

Tesekkur ederim hocam 6 ay sonra yapilacak test icin aspirini icmeyi birakmalimiyim . Birde bu süre zarfında ayda 1 testler yaptırıyorum kontrol amaclı.kanama ve pihtislama testlerinin tümünü yaptıriyorum, tam kan sayimi fibrin yıkım ürünleri testi , d Dimer , crp,sedimentasyon testi, Rf ,anti-tg hepsi her ay negatif . Daha önce en son yaptığım lupus testi sınırda zayif pozitifdi umarım düzelmiş olur.En basta size Doktorsitesine ve deger li doktorlarımıza bizlere vermiş olduğumuz deger li zamanlarıniz ve desteğiniz için teşekkür ederim.

18 Ağustos 2019 09:15
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Geçmiş olsun

18 Ağustos 2019 10:54
DB
Soru Sahibi

Hocam merhaba , 3 ay ara ile yaptığım 3 testin sonucu çıktı .Aslında Aralıkta yatıracaktım bu testi ama dahiliye uzmanı doktorum bu testi siteme girmiş. Ilk 2 lupus Antikoagülan sınırda zayif cikarken son test ilimli zayif olmuş oldu .5 aydır coraspirin kullanıyorum test sonucunu etkiler mi hocam. *** *** ** Lupus Antikoagülanı (LA) pozitif negatif LA Tarama 54.5 saniye 31-44 saniye LA Konfirmasyon 32.3 saniye 30-38 saniye Negatif : 0.8-1.2 Zayıf Pozitif : 1.3-1.5 Ilımlı Pozitif : 1.6-2.0 Güçlü Pozitif : > 2.1 LA Tarama/LA Konfirmasyon oranı 1.7 Test, Dilute Russell's Viper Venom (DRVVT) yöntemi ile çalışılmıştır. Öncekiler *** *** ** testi yaptırdım LA TARAMA : 50.*** *** **) LA KONFİRMASYON 30 -38 LA TARAMA ORANI 1.5 NEGATİF :08-1.2 SONUC :ZAYIF POZİTİF ‐------------------------ 3 AY SONRA *** *** ** TEKRARLAMA LUPUS TARAMA 46.1 SN HASTA/REFERANS :1.15 POZİTİF ( REF<1.10 ) LUPUS TARAMA SONUC : POZİTİF LUPUS DOGRULAMA :35.2 SN DOGRULAM İLE DÜZELTME %19.6 SONUC : DOGRULAMA TESTİ İLE DÜZELTME ORANI >%10 İSE SONUC POZİTİF KABUL EDİLMEKTEDİR.

20 Ağustos 2019 21:25
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Çok çok az bir yükseklik var ve muhtemelen önemli değil ama coraspine devam edin

25 Ağustos 2019 08:46
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 2660 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tükürük bezi biyopsisi Prof. Dr. İzzet Fresko
Tahlil sonuçları Prof. Dr. İzzet Fresko
Eritema nodozum Prof. Dr. İzzet Fresko
Fmf hastalığı Prof. Dr. İzzet Fresko
Ankilozan spondilit Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Mert Öztaş
Dr. Mert Öztaş Romatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube