HN
Soru Sahibi
13 Kasım 2021 20:01

Lab sonuç değerlendirme

Merhaba hocam. Annemin birden fazla rahatsızlığı var. Kilo sorunu var. Böbreklerle ilgili sıkıntılar var dedi doktor. Kolesterol, gizli şeker , yüksek tansiyon vb. Çok problem var. Şu tahlilleri nasıl yorumlamak lazım acaba? Belirgin bişey görüyor musunuz? Şimdiden teşekkürler Tsh 0.12 Glukoz (serum/pl) 126 (ref ara 70-99) Üre (ser/pl) 53 (ref ara 17-43) Kalsiyum (ser/pl) 10.73 ALT 95 (ref ara 0-35) AST 43 ( ref ara 0-35) LDL kolesterol 174. (Ref ara 0-130) trigliserid 171 (ref ara 0-150) Hba1c. %6.8 ( ref ara 3,5-5,6)

0
1 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (1)
Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Dahiliye - İç Hastalıkları

Merhaba Neşe hanım, Annenizde şeker hastalığı başlamış, kolesterol yüksekliği var. Biraz üre yüksekliği ve kalsiyum yüksek. Kreatinin , PTH, 25OHD3, fosfor, kan proteinlerine de bakılması gerekir. Anneniz kilosunu verir, sağlıklı beslenmeye başlar, şekerli gıda tüketmez, yağ miktarını azaltır sıvı yağlar kullanırsa, günde 2 litre su içerse, günde 1 saat yürürse sorunlarını büyük ölçüde halleder. Şeker hastalığını yener. Sağlık dileklerimle.

14 Kasım 2021 20:53
Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Prof. Dr. Ayşen Helvacı Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 1183 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Öksürük..... Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Sağ ve sol üst göğsümde batmalar Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Sık geçirilen pnömoniler Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Yüksek tansiyon Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Küçük tansiyon Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Dahiliye - İç Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Önder Akkaya Dahiliye - İç Hastalıkları
Dr. Kürşat Şeviker Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Namıg Jafarov Dahiliye - İç Hastalıkları
Prof. Dr. Firdevs Topal Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Hasan Çakır Dahiliye - İç Hastalıkları
x
Facebook Twitter Instagram Youtube