Doktorsitesi.com

kısırlık olabilir mi?

Kam*** Ç***

19 Temmuz 2020
Hocam iyi akşamlar. Eşimin ilk gebeliği boş gebelik nedeniyle sonlandırıldı. Bunun nedeni benden kaynaklı kısırlık vb olabilir mi? Bir de menimin rengi çok koyu olmasa da sarıya çalıyor tam bir beyazlık söz konusu değil. Bununla alakası olabilir mi? İyi çalışmalar dilerim.
3 cevap
910 görüntülenme

Cevaplar (3)

Doktor bey iyi günler.Spermiyogram sonuçlarımı yorumlayabilir misiniz? Volum:3,5 ml Görünüm: normal Viskozite: normal Likefaksiyon: 15 dk Jelatin parçacıkları: yok Aglutinasyon: Var pH: 7,6 Konsantrasyon: 58 milyon/ ml Toplam sperm sayısı: 203 milyon motilite:%60 Progresif hareketlilik:%57 total progresif sperms sayısı:115 milyon Normal form: %4 baş anormalleri:%85 orta parça anormalleri:%6 kuyruk anormalleri: %5 yuvarlak hücre:100 bin Aglutinasyon ve normal form değerleri moralimi bozuyor açıkçası.
11 Ocak 2021
Hocam teşekkürler cevabınız için. Normal gebelik için yeterli değil mi diyorsunuz normal form değeri? Bu arada 1 ay önce ateşli enfeksiyon sebebiyle günde 1 defa almak üzere 2 hafta antibiyotik kullanmıştım. Bunun bir etkisi olmuş olabilir mi şekil bozukluğunda? Saygılar sunarım.
13 Ocak 2021