DS
Soru Sahibi
9 Mart 2021 12:41

Killarda döküntü

Hocam merhaba,25 yaşındayım. sadece sağ baş parmağımdaki killarda dökülme yavaş uzama var. Bu mevsimsel veya genel olarak normal midir, yoksa cilt/kalp damar hastalığına işaret eder mi?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhaba Sezai Bey sanırım sağ ayak başparmağınızda kıllarda dökülme ve yavaş uzama demek istediniz. Tek bir bölgede bu şekilde dikkatinizi çeken dökülme olması sebebiyle eşlik eden şikayet ve diğer bulgular ile değerlendirilmelidir. Mesela solukluk-kızarıklık soğukluk ya da nemli/sıcak olma, yürürken /ayağı kaldırdığımızda olan ağrı, deride yara ekzema gibi durumlar önemli. Şüpheli durumlarda bacak ve ayağın dolaşım problemlerini de dopler ultrason tetkiki yaparak değerlendirmek gerekir. Normal olabilir de ancak sizi rahatsız edecek derecede dikkatinizi çeken bir durum varsa araştırılmalı. Geçmiş olsun.

11 Mart 2021 20:42
DS
Soru Sahibi

Yok Hocam ellimde baş gösteren bir durum ve kansızlık demir eksikliği olduğu söyleniyordu soğuk havalarda da epey üşüyor.

12 Mart 2021 10:45

Sezai Bey tek bir el parmağında bu durumun demir eksikliğine bağlı olduğunu söylemek zor. Diğer muayene bulgularınız ile değerlendirmeli. Gerekirse hekiminiz tetkik isteyecektir. Geçmiş olsun

15 Mart 2021 23:47
Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar Dermatoloji

Yazar toplam 101 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
telogen effluvium Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
Zoretanin kullanıyorum Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
Tırnak rengi değişikliği Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
cilt sorusu Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
Buruda kılcal damarlar ve kırmızılık Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
Dermatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Kadir Kaya
Uzm. Dr. Kadir Kaya Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube