İS
Soru Sahibi
2 Eylül 2021 16:11

Kas kasılması

Merhaba hocam. Annem 11 ay önce avm nedeniyle beyin kanaması geçirdi ve ameliyat oldu ameliyat esnasında da 2 kez kanama geçirdi 36 saat ameliyatta kaldı. 35 gün sonra uyandı. Epixx ve epdantoin kullandı. İlaçlı emarı egg'si temiz çıktı bir problemi yok. Şu an sadece 250 mg epixx kullanıyor. 3 aydır vücudunun tümünde ilacın yan etkilerinde yazan kas kasılmaları var. Ağzında, yanaklarında, ellerinde ve ayaklarında vs kasılmalar oluyor. Magnezyum takviyesi yazdı doktorumuz onu kullandık o ağrılı krampları geçti. Ama şu an etinin çekildiğini gerildiğini hissediyor. Bunun sebebi nedir ne yapabiliriz? İlaçtan kaynaklanıyor olabilir mi lütfen yardımcı olun bize iyi günler.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Doç. Dr. Akçay Övünç KARADAŞ
Doç. Dr. Akçay Övünç KARADAŞ
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Merhabalar...250 mg Epixx çok düşük bir doz ve hastalarımda şimdiye kadar böyle bir yan etki görmedim. Ama illa ki ilaçtan diye şüpheleniyorsak da kesip bakmak lazım( nöbetleri yok ve EEG si normalse,doktorunuz kesmeyi uygun gorurse) Magnezyuma devam edebilirsiniz. Anlattığınız şikayetler çok müphem.kasilma derken neyi kastediyorsunuz anlamadım açıkçası. Kan tetkiklerinde birşey var mı önemli. Huzursuz bacak sendromu tarzı birşey olabilir( istirahat halinde oluyorsa, tüm vücutta da olabilir) Geçmiş olsun

2 Eylül 2021 18:28
İS
Soru Sahibi

Öncelikle yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Kas kasılması derken kramptan bahsediyorum. EEG'si temiz çıktı. Kan tahlilinde demir eksikliği çıktı sadece. Nöbet geçirme gibi problemi yok. Kademeli olarak azalttık bu ilacı doktor kontrolünde. İlacın dozunu düşürdüğümüz için olabilir mi bu kramplar? Kaslarım çekiliyor ve geriliyor diyor. En çok başında oluyormuş ağız, çene gözlerinde ve diş etlerinde. Elinde parmaklarında da. Ne yapmalıyız bilmiyoruz hocam.

5 Eylül 2021 15:16
Doç. Dr. Akçay Övünç KARADAŞ
Doç. Dr. Akçay Övünç KARADAŞ
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Yaygın kas çekilmesi ve gerilmesi tarzında böyle nöbet olmaz.Epixx dozu ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Artik kesme zamanı geldiyse hatta doktorunuzun önerisiyle Epixx'i kesebilirsiniz.Eksikligi varsa demir,vit b12 ve D vit düzeylerini takviye edin mutlaka.Magnezyum olarak malat ve bisglisinat içeren mg preparatları ya da gliserofosfat içeren preparatları etkin dozda kullanabilirsiniz.Bir de acaba psikojenik komponeti mi var ? Kaygı düzeyi fazlaysa da böyle çekilmeler hissediyor olabilir.Psikiyatri destegi iyi olabilir.

5 Eylül 2021 16:19
Doç. Dr. Akçay Övünç KARADAŞ
Doç. Dr. Akçay Övünç KARADAŞ Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Yazar toplam 272 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Baş ağrısı Doç. Dr. Akçay Övünç KARADAŞ
beyin mr raporu Doç. Dr. Akçay Övünç KARADAŞ
Epilepsi west sendromu Doç. Dr. Akçay Övünç KARADAŞ
Miastenia alt ast yüksekliği Doç. Dr. Akçay Övünç KARADAŞ
Acil ne olur Doç. Dr. Akçay Övünç KARADAŞ
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Feride Sert Öksüz
Uzm. Dr. Feride Sert Öksüz Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Haji Mirzayev
Uzm. Dr. Haji Mirzayev Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Ulvi Samadzade
Uzm. Dr. Ulvi Samadzade Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. İrem Deniz Karakaya
Uzm. Dr. İrem Deniz Karakaya Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Tehran Aliyeva
Uzm. Dr. Tehran Aliyeva Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube