RM
Soru Sahibi
30 Kasım 2022 16:10

Karaciğer enzimleri düşmüyor sebebi bulunamadı

Merhabalar hocam yaklaşık 5 aydır alt-290-370, Ast:190-305 ggt:60-73 Alp:110-140 arasında değerlerle hep yüksek seyrediyor. Yapılan biyokimya otoimnum elisa testlerinde parathormon yüksek onun dışındakiler normal. Otoimnum testlerde ana ama lar normal anti gliadin ıga pozitif(+),anti endomesyum Igg pozitif (+++) hiç bit çölyak belirtisi yok. Elisalarda hepatit a,b,c negatif demir yükü normal sınırlarda usg normal, mr ile görüntüleme normal çölyak için biyopsi yapılacak ama biyopsi yapılana kadar 2 haftadır glıtensiz diyet yapılmasına rağmen 15 günde alt değeri yaklaşık 100 birim ggt değeri 3 birim artma var. Herhangi bir rahatsızlık sarılık bulantı kaşıntı idrarda koyulaşma falan yok. Bu durum neden oluyor olabilir hocam değerlendirmesi gereken başka neler olabilir. Artık iyice kafama takılmaya başladı görüşünüzü alabilirsem çok memnun olurum.

0
1 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (1)
Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

çölyak enzim yüksekliği yapar... . şikayet devam ederse yani yükseklik karacieğr biyopsi gerekir. kan sonucuna göre çölyak gibi ama

1 Aralık 2022 08:40
Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Doç. Dr. Mustafa Kaplan Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Yazar toplam 418 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
D vitamini Doç. Dr. Mustafa Kaplan
kalprotektin Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Plt Doç. Dr. Mustafa Kaplan
BT Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Dışkıda değişiklik Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Gastroenteroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Yaşar Çolak
Prof. Dr. Yaşar Çolak Gastroenteroloji
Dr. İbrahim Yılmaz
Dr. İbrahim Yılmaz Gastroenteroloji
Uzm. Dr. Mutse Yağcı
Uzm. Dr. Mutse Yağcı Gastroenteroloji
Doç. Dr. Emine Köroğlu
Doç. Dr. Emine Köroğlu Gastroenteroloji
Prof. Dr. Ayşe Selimoğlu
Prof. Dr. Ayşe Selimoğlu Gastroenteroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube