26 y) Merhaba hocam , ben 9 Aralık’ta covid oldum. Covidden ötürü panik yaptım. Geçirdikten sonra göğüs ağrısı , halsizlik ve kalp çarpıntısı( uykudan uyandıran) oldu. Kardiyolojiye gittim mitral kapak çökmesi var dendi ancak bir tehlikesi yok dendi. Covid böyle bir şeye sebep olur mu? D vitamini , B12 ve Ferritin değerlerim çok düşük çıktı. Bunlar da göğüs ağrısı , çarpıntı ve halsizliğe sebep olur mu? 5 yıl önce panik atak geçirmiştim bir de hocam. Yine öyle olmuş olabilir mi sizce? Huzursuz hissetme , uyuşma falan da oluyor. Concor 5 mg verildi. Sabah akşam yarım içiyorum. Herhangi bir zararı olur mu? Ne kadar kullanılmalı? Kovidken kan sulandırıcı kullanılıyordu , devam etmeli miyim? Teşekkür ederim hocam.
Covidden geçirdikten sonra göğüs ağrısı sık oluyor kas akcıger damar zar ve nadıren kalp kokenlı mitral kapak çökmesi genetık dogustan onemsız kısmen ılerleyıcı nadıren rıtm bozuklugu agru yapar tedavı concor ve uygun sıkıntı yok omur boyu dahı alınabılır covıd sonrası aspırın 3 ay kullanılmalı ama sure nerdeyse dolmus gerek yok
Hocam çok teşekkür ederim. Hocam covid hastalık süreci bitikten sonra kalpte veya başka bir organda hasar bırakır mı? Yoksa hastalık sürecinde mi tutulma mı gerçekleşir? ( mesela kalpte tutulma olursa) Yani iki üç ay geçtikten sonra da böyle bir risk var mıdır hocam?
nasıl koku kaybı 6 ay sonra duzelıyor ıse alkcıger kalp de bazen zamanla duzelıyor
Teşekkür ederim hocam 🙏🏻
TESEKKUR EDERIM