Doktorsitesi.com

İyi gunler hocam, Sorum, 4 yildir vucut gelistirme ile ilgileniyorum, yil

EG

Emr*** G***

18 Temmuz 2008
İyi gunler hocam, Sorum, 4 yildir vucut gelistirme ile ilgileniyorum, yillardan beri gelen (10 sene) akne sorunum var,vucut gelistirme yapanlarin aldiklari aminoasit haplari,whey protein tozlarinin akneye bir etkisi var midir?Daha once gittigim bir dermatolog soyle demisti:Bu tip hap toz gibi maddelerin (steroid ve hormonlar haric,ki ben bunlari kesinlikle kullanmam)tek yanetkisi karaciger ve bobrekleri yormasidir. Ama aknenin karaciger ve bobrek ile ve baska ic organlar ile hicbir alakasi yoktur. Hatta halk arasinda sivilceli kisilerin karacigerlerinde sorun vardir gibi yanlis bir inanc var demisti. Akne deri ile alakalali ve tamamen psikolojik birseydir demisti, hatta bunlari almak performansini arttiriyorseni mutlu ediyorsa al ki psikolojin duzelir,aknelere iyi gelir demisti.Ama bunun tersi seklinde yazilar da okudum bircok yerde.Aynı doktor bana roaccutane onermisti ama karaciger testi yaptiracak miyim diye sorunca gerek yok oyle bir seye demisti.Karacigerle alakasi yok dedi.
2 cevap
75 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Dermatoloji
Sayın ilgili, Doktorunuz doğru söylemiş.Onun tavsiyelerine aynen uymanızı öneririm. Sağlık dileklerimle. Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu ( Cildiye Mütehassısı) Cep tel:*** *** ** 11
20 Temmuz 2008
EG
Cevabınız icin tesekkurler. Peki benim anlamadigim su: Madem akne tamamen psikolojik bir olay ve ic organlarla hicbir alakası yok ve sadece deri uzerinde tezahur eden bir rahatsizlik, tedavisi icin kullanılan roaccutane direk olarak karacigere yonelik yuksek A vitamini ile etkisini gosteriyor? Ayrica sorumda belirttigim gibi doktor roaccutane kullanman gerek ama senin kullanmanı tavsiye etmem cunki intihar egilimini arttiriyor senin de akne sorunun psikolojik dedi ve olayi kisir bir donguye soktu ne yapacagimi sasirdim ve kullanmadim.
21 Temmuz 2008
Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Dermatoloji
Sayın ilgili, Bunlar ancak karşılıklı konuşulacak şeyler.Her hastaya yazılı olarak iki defa cevap verecek maalesef zamanım yok.Beni cepten ararsanız konuşuruz. Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
23 Temmuz 2008