MM
Soru Sahibi
20 Mayıs 2017 21:15

İmplant Tedavisi

Merhaba.Daha önce çektirmiş olduğum yan yana iki dişimin yerine implant yaptırmak istiyordum.Bunun için iki farklı doktorla görüştüm.Görüştüğüm ilk doktor çekilen dişlerin üstündeki dişlerin aşağıya doğru sarktığını, bunun için öncelikle bu dişin kemik içine vida yerleştirmek yoluyla üste doğru çekilmesi gerektiğini söyledi.Görüştüğüm diğer doktor ise böyle durumlarda kendilerinin implant yapmadığını, diş hekimliği fakültesine yönlendirdiklerini söyledi.Sizce böyle bir işlemi bunu yapabilirim diyen uzmanlık eğitimi almamış görüştüğüm doktora mı yaptırmalıyım yoksa diş hekimliği fakültesine mi gitmeliyim?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Dr. Dt. Onur Selçuk
Dr. Dt. Onur Selçuk
Diş Hekimi , Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)

Merhaba Murat Bey, Öncelikle geçmiş olsun. Fakülteye gitmenize gerek yok, sorununuzu bir ortodonti uzmanı rahatlıkla çözebilir. ama böyle spesifik durumlarda uzmanlık eğitimi almamış birisine tedavi olmanızı taviye etmem. İkinci görüştüğünüz hekimi de dürüstlüğünden dolayı tebrik etmek gerekiyor, zira kendi alanı dışına çıkan bir tedaviyi yapmaya çalışmayıp sizi yönlendirmeye çalışmış. Sevgiler

12 Haziran 2017 15:17
MM
Soru Sahibi

Hocam diş hekimliği fakültesine gittim.Ağız-diş -çene cerrahisi ve ortodonti bölümüyle görüştüm.Ortodonti bölümü özelde gittiğim doktorun aksine dişlerin birbiriyle bağlantılı olduğunu, dişin kemik içine vida yerleştirilerek yukarıya çekilemeyeceğini, eğer istersem ağzın bütününe diş teli uygulaması yapılabileceğini söyledi.Bunun da bir-bir buçuk sene süreceğini söyledi.Ortodonti servisinin söylediği gibi iki üç dişin kemik içine vida yerleştirilip lastiklerle yukarıya çekilmesi söz konusu olamaz mı?

13 Haziran 2017 19:15
Dr. Dt. Onur Selçuk
Dr. Dt. Onur Selçuk
Diş Hekimi , Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)

Tekrardan merhaba Murat Bey, sanirim bir yanlis anlasilma mevcut. Zira hem fakultede hem de ozelde gorustugunuz doktorlarin tedavi planlarinda full tel uygulamasi mevcut olsa gerek. Sadece vida ile disleri gommeye calismak tercih edilen bir yol degildir. Ozeldeki ortodontistin de vida ile beraber full braket uygulamasini dusundugunu zannediyorum. Ve de dislere bu hareketi verebilmek illa vida da start degildir, vidasiz da sadece tellerle gomulebilir. Aradaki fark hekimlerin tercih ettigi teknik farkliliklardir. Iyi gunler.

16 Haziran 2017 17:34
Dr. Dt. Onur Selçuk
Dr. Dt. Onur Selçuk Diş Hekimi , Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)

Yazar toplam 3 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ortodontik tedavi Dr. Dt. Onur Selçuk
Diş teli ile alt çene geriliği Dr. Dt. Onur Selçuk
İmplant Tedavisi Dr. Dt. Onur Selçuk
Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dt. Fatma Nazik Ünver
Uzm. Dt. Fatma Nazik Ünver Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Dr. Dt. Berkant Sum
Dr. Dt. Berkant Sum Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Dr. Dt. Ömer Riyadoğlu
Dr. Dt. Ömer Riyadoğlu Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Dt. Hakan Karani Kişioğlu
Dt. Hakan Karani Kişioğlu Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Uzm. Dr. Dt. Cihan Güllü
Uzm. Dr. Dt. Cihan Güllü Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Facebook Twitter Instagram Youtube