Doktorsitesi.com

hocam eşim 26 haftalık hamile karın üst bölgesinde ve belde şiddetli agrıla

FA

Fer*** A***

15 Ocak 2010
hocam eşim 26 haftalık hamile karın üst bölgesinde ve belde şiddetli agrılar var. yaptırdıgımız ultrason üst batın görüntülerinde doktor safra kesesinde yogunluk oldugunu bununda büyük ihtimalle taş olabilecegini ve ameliyat olması gerektigini söyledi.buscopan ve vogast verdi.hamile oldugu için ne yapmalıyız?
2 cevap
95 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Emin Ersoy
Prof. Dr. Emin Ersoy
Genel Cerrahi
Eğer gerçekten safra kesesi taşı ve problem yaratıyorsa operasyon kaçınılmaz . ama bu karar iyi bir takip sınucunda verilmeli geçmiş olsun.
19 Ocak 2010
FA
öncelikle teşekkürler hocam.yakın takipten kastınız problemin net olarak tespiti midir?eger operasyon yapılacaksa hamilelikte olurmu bebek açısından.veya ilaç tedavisiyle dogum sonrasına ertelenebilir mi?
19 Ocak 2010
Prof. Dr. Emin Ersoy
Prof. Dr. Emin Ersoy
Genel Cerrahi
Evet problemin net olarak safra kesesinden olduğu tesbir edilmeli , ertelenebiliyorsa doğum sonrası en iyisi ama zorunlu kalınırsa operasyonyapılmalı.
19 Ocak 2010