hocam. benim yeğenim henüz 6 yaşında geçen yıl trombositlerinin inanılmaz d
EA
Elç*** A***
7 Temmuz 2009
hocam. benim yeğenim henüz 6 yaşında geçen yıl trombositlerinin inanılmaz düşmesi sonucu ITP teşhisi kondu. çapa tıp fakültesinde tedavi edildi. her ay rutin kontrollerden geçiyor fakat şu an da trombositlerin *** *** ** olması nedeniyle doktorumuz jak2 testi istedi. jak2 testi sonucu siz bana bazı hastalıklar söylemiştiniz.sonucu geldi sonuç v617f mutasyonu. doktorumuz testi tekrarladı ve sonucu bekliyoruz. bu süreçte bilgi vermekten kaçındı.lütfen bilgi verin çocukta ne olabilir.tedavisi varmı?
4 cevap
153 görüntülenme
Cevaplar (4)

Prof. Dr. Yener Koç
Dahiliye - İç HastalıklarıHematoloji
ET veya Polisitemia vera için yapılan bir testtir. Tek başına testin pozitif olması tanı koydurmaz. 6 yaşında rastlanmayan bir hastalıktır. Tanı için Kemik iliği aspirasyon testi de gereklidir.
8 Temmuz 2009
EA
peki hocam ET veya Polisitemia vera hastalıklarının tedavisi varmı ??
8 Temmuz 2009

Prof. Dr. Yener Koç
Dahiliye - İç HastalıklarıHematoloji
Tıbbi teavisi var, ilaçlar ve medikal tedavi ile yaşam uzatılabiliyor ancak hastalık yok edilemiyor. Kesin tedavi için allojenik ilik nakli dışında tedavi henüz mevcut değil.
9 Temmuz 2009
EA
ilik nakli yapılabilmesi zormu ?? bu hastalıklarda yaşam süresi ne kadar uzatılabiliyor ?
9 Temmuz 2009

Prof. Dr. Yener Koç
Dahiliye - İç HastalıklarıHematoloji
Tecrübeli bir ekip tarafından yapılmalı. Zor ancak gerekli olduğu için yapılıyor. Hastalık ilik naklinden 3.5 yıl sonra tekrarlamaz ise hasta kurtulmuş oluyor. bu oran hastalığa göre %25 ile %90 arasında değişebiliyor.
14 Temmuz 2009
EA
biz şu an çapa tıp fakültesine gidiyoruz. bize istanbulda önerebileceğiniz prof varmı ??
14 Temmuz 2009

Toplam Cevap
2847