EH
Soru Sahibi
19 Ekim 2019 13:28

Hiperürisemi

Hocam iyi günler diliyorum size sorum şu olacaktı ayın 16sında yapılan kan tahlilimde ürik asit seviyem 10.66 çıktı crp (0.5) ve doktorum ilaç başladı bu durum gut habercisimi yoksa bu hafta çok fazla et ve sakat at tüketmiştim sebebi bu olabilirmi 18 inde ise 8.1 crp (1.6) çıktı ilk sonucu yorumlayan doktorum ürikoliz başladı dünkü diğer doktorum ise ilacı kesti ne yapmam gerekir hocam teşekkür ederim

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Ürik asid seviyeniz gerçekten yüksek. Bu gutun habercisi olmayabilir çünkü her yüksek ürik asid düzeyi guta yol açmaz ama böbrekler için riskli ve sıkıntılı bir düzey. Bence size verilen ilacı mutlaka kullanın. Alkolden uzak durun. Kırmızı et ve kabuklu deniz ürünlerini de az yeyin.

21 Ekim 2019 09:36
EH
Soru Sahibi

Hocam teşekkür ediyorum benim bugünde kontrolüm vardı referans üst sınırı 7.6 olan ürik asit seviyem 8.48 e düşmüş diyet yapıyorum ve spor yapıyorum doktorum ilaç kullanımımı kesti diyetle devam edelim seninki beslenme bozukluğu dedi ancak benim ayak başparmağımda hafif sızılar ve ağrılar olmaya başladı ama çok az ne yapmam gerekiyor bilemedim yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkür ediyorum.

21 Ekim 2019 21:36
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Müzik asık düzeyiniz hala bir miktar yüksek. Eklem ağrılarımızın da sürmesi olayın hala aktif olduğunu gösteriyor. Bunun için mutlaka romatoloji uzmanı ile konuşun ki ilaçlarımızı ona göre düzenlesin. Buradan tedavi ayarlamam mümkün değil.

28 Ekim 2019 08:41
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 2590 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tükürük bezi biyopsisi Prof. Dr. İzzet Fresko
Tahlil sonuçları Prof. Dr. İzzet Fresko
Eritema nodozum Prof. Dr. İzzet Fresko
Fmf hastalığı Prof. Dr. İzzet Fresko
Ankilozan spondilit Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube