Fmf - gebelik
sk
Sul*** K***
9 Kasım 2018
Hocam merhaba , esim 6 haftalik hamile. Fmf hastasi. Gunde 3 defa kolsun almakta. Hamilelik suresince kolsine devam etmeli mi?yoksa birakmali mi ? Dahiliye ve kadin dogum doktorlari da tererddutte kaldilar. Dahiliyeci kolsine devam etmegi ilk 3 ay tavsiye etmem dedi. Ne yapmaliyiz?
2 cevap
61 görüntülenme
Cevaplar (2)

Prof. Dr. İzzet Fresko
RomatolojiDahiliye - İç Hastalıkları
Kolşisinin hamilelik sırasında güvenli olduğunu biliyoruz. Aşırı tedbirli olmak adına hamileliğin üç ayında almayın yine de ama sonrasında devam edebilirsiniz.
15 Kasım 2018
sk
Teşekkürler hocam. peki aşırı tedbirden kastınız nedir. yani bu saate kadar kullanmaya devam ettik. ne gibi risk söz konusu olabilir. Birde kullanmadığımız takdirde atak olursa ne gibi sıkıntı söz konusu olabilir? Saygılar.
15 Kasım 2018

Prof. Dr. İzzet Fresko
RomatolojiDahiliye - İç Hastalıkları
Aslında hamileliğin üç ayı dahil kullanılabilir. Ancak hamileliğin ilk üç ayı kritik bir dönem olduğu için, güvenli olduğu bilinmesine rağmen, binde bir ihtimale karşı kullanmamak seçenek olabilir. Atak olursa romatologunuz ile temas edin
19 Kasım 2018
Toplam Cevap
2654