Eko yorumlayabilir misiniz
is
Ipe*** S***
24 Nisan 2024
Hocam selamlar çarpıntı ve tekleme şikayetiyle bir kardiyoloğa göründüm holter taktı holterde görunen ekstrasistoller önemsiz seviyede dendi. Eko cekildi size sonucu atıyorum Hocam ikinci sorum da şu Bir de bana dideral yazdı sanırım kalp atış hızı fazla çıktığı için holterde .3 ay kullanmami söyledi. Bu ilacın bırakılması durumunda kalp krizine yol açtığı söyleniyor ve kalbin fonksiyonlarinda bozulma olduğu söyleniyor .. bu durumda ilacı ömür boyu mu kullanmak gerek ? 2 aydır kullanıyorum. teşekkür ederim şimdiden cevabınız için . (Hasta 33 yaş 1.72 boy 59 kg)
3 cevap
718 görüntülenme
Cevaplar (3)

Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Kardiyoloji
Merhaba, EKO da önemli birşey yok, holterde ekstrasistoller varsa diderali söylendiği gibi kullanın, (ilacın bırakılması kalp krizine yol açtığı söyleniyor ve kalbin fonksiyonlarinda bozulma olduğu söyleniyor) böyle bir durum söz konusu değil 3 ay sonra bırakılabilir.
24 Nisan 2024
is
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için 🙏
25 Nisan 2024

is
Hocam izninizle size bir sorum daha olacak.. gün içerisinde dinlenme halinde olan ritm bozukluğum var nasıl anlatsam ekstrasistole de benziyor ama daha çok atrial fibrilasyon gibi değişik değişik atıp (düzensiz) 1 2 saniye içinde kendiliğinden düzeliyor.ama geldiği an endiselendiriyor beni. Bu tarz şeyler eğer eko da sıkıntı yoksa ve holterde de herhangi bir anormallik gozlenmediyse önemli midir yine de? Sinir stresle alakalı olabilir mı.. teşekkür ederim.
26 Nisan 2024

Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Kardiyoloji
Holter takılıyken belirttiğiniz şikayetler olduysa ve atrial fibrilasyon olarak raporlanmadıysa ona yormanız doğru değil ancak ekstasistoller bahsettiğiniz durumu açıklar alsında. Diderale biraz daha devam edin.
27 Nisan 2024
Toplam Cevap
298