merhaba hocam benim şikayetim bundan 2-3 hafta önce sol diz iç yan bağ zorlanması oldu iyi kötü 1 hafta geçti ama dizi daha fazla zorladım son 6-7 gündür ağrılarım arttı bağın olduğu yer yanıyor ağrıyor ve şiş dizimi bükerek zorlanıyorum daha çok uzatarak rahat ediyorum ağrı kesici hap attığım zaman ağrı az geçiyor ve tekrar başlıyor birde dizimin ön tarafı ağrıyor yanıyor yürürken malesef topallıyarak basıyorum dizim yürürken dış yan taraftan iç yan tarafa bükülerek topallıyarak yürüyorum arada ayağa kalkarken dizimden yüksek sesle kütleme oluyor ayaktayken sakat dizimi boşa alınca döner gibi oluyor sizce sebebi nedir?
sanırım doktora gitmediniz ve herhangi bir inceleme yapılmadı. iç yan bağ lezyonları (tam kopma yok ise) genellikle konservatif tedavi edilir ve 3 hafta içinde düzelir, ama kütleme sesi,şişlik ve boşalma hissi çapraz bağınızda kopma olabileceğinin göstergeleri. bence bir ortopedi uzmanına görünün. geçmiş olsun.
Hocam bu hafta gidecem ama özellikle iç yan bağın olduğu yer ve diz önü çok yanıyor ve ağrı var ayağa kalktığımda dizim titriyor sanki dizim beni tutamayacak gibi birde bazen dizim kitli kalıyor gibi yani birden ayakta dizimi hareket ettiremiyorum bi 5-6 saniye bekleyip hareket edebiliyor ağrılı bir şekilde.
ortopediste görünmeniz şart geçmiş olsun