Merhaba Hatice Hanım Annem 60 yaşında depresyon rahatsızlığı var 10 senedir, antidepresanlar kullanıyor. Bahar aylarında atakları geliyordu, Son zamanlarda ise eski etkilendiği olayları bugün yaşanmış gibi sinirleniyor kızıyor bağırıyor bazen, bu hallerinde arasıra altına kaçırdığıda oluyor, kendini kabul ettirme beğendirme halleri var ve depresyonun aksi istikametinde bu seferde hareketlilik fazla çalışma temizlik ve bir çok yere çiçek dikme davranışı başladı evine misafirin gelmesini onlara birşeyler vermek onlardan birşeyler istemek davranışları arasında. Annemin hastalığının seyri konusunda sizden bilgi alacaktım.
Anlattığınız hikayede hastanın tekrar değerlendirilip ona göre takip edilmesi gerekiyor.. Hastanın birde nörolojik acıdan hemde psikyatrik açıdan değerlendirilmesi gerekiyor.. Psikolojik açıdan hastalık yön değiştirmiş. Anksiyetik tarafa geçmiş. Bundan dolayı hasranın yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim Herhangi yeni bir hastalığın belirtileri olabilirmi diye endişeleniyorum.
Bir kaç ihtimal var.. Şuanda tanı ile ilgili ne söylersem ihtimal olur.. Bundan dolayı nörolojik muayene daha doğru olacaktır.. Orayı ekarte ettikten sonra psikyatrik değerlendirme olması daha doğru olur.. Teşekkürler..
Hatice Hanım Gittiğimiz doktor bipolar bozukluk manik depresif dedi bu hastalık geçermi nasıl bir hastalıktır.
2 ihtimal vardı ya alzheimer yada bipolar bozukluk.. İlaç tedavisi varmiştir hekim arkadaş.. Baskılanabilir bir rahatsızlık akut dönemdeydi muhtemel bahar girişlerinde genelde olur.. Geçmiş olsun..