Doktorsitesi.com

Damar iltihabı vaskülit

AU

Ayş*** U***

24 Nisan 2020
Merhabalar hocam 4 ay önce iç ayak bileklerimde morarma, ağrı ve ayak üstüne basamama şikayetiyle bazı ortopedi fizyoterapi enfeksiyon ve cildiye bölümlerine gittim. En son cilt doktoru vaskülit teşhisi koydu.(deriden örnek alınmadı) kortizon tedavisi gördüm ve iyileşti daha sonra ayaklarımda tabana yakın bölümlerinde kırmızı hafif kabarcıklar oluştu romatoloji doktoruna gittim tahlillerim yapıldı organlara tutulup tutulmadığına bakıldı ve herşey normal çıktı deriye tutulmuş vaskülit olabileceği söylendi ve üniversite hastanesi romatolojiye yönlendirildim fakat şuan corona nedeniyle gidemiyorum.asıl sıkıntım son zamanlarda ayak bileklerimde yürürken sabah kaltığımda bi katılık ve tutukluk hissediyorum aynı şekilde el parmaklarımda da var. Ne yapmalıyım, sizce bunun tanısı ne olabilir? Ayrıca bacaklarımda varis de var. Vaskülit ile bağlantısı olabilir mi?
2 cevap
116 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. İzzet Fresko

Prof. Dr. İzzet Fresko

RomatolojiDahiliye - İç Hastalıkları
Ayak parmaklarında kalktığınızda katılık ve tutukluk ille de vaskülitin habercisi olacak diye bir şey yok. Şu anda geçirdiğiniz vaskülit ile ilişkili kullandığınız herhangi bir ilacınız var mı?
26 Nisan 2020
AU
Sadece iyileşme sürecinde kullandığım kortizon antibiyotik mide koruyucu ilaçlarım oldu.3 aydır hiç bir ilaç kullanmıyorum.
26 Nisan 2020
Prof. Dr. İzzet Fresko

Prof. Dr. İzzet Fresko

RomatolojiDahiliye - İç Hastalıkları
Bence şu anda elinizde bulunan basit ağrı kesicilerden birini bir hafta kadar kullanın. Geçecektir büyük ihtimalle.
27 Nisan 2020