Çeneye gelen darbe
AU
Ayç*** U***
9 Mart 2021
Merhabalar hocam ben çeneme bir darbe aldım çok acıyordu doktora gittim film çektirdik ve bana eklemimde bir problem olmadığını, yalnızca kaslarımın hasar gördüğünü söyledi ve bana barca sr 600 adında bir ilaç yazdı. Fakat ben bu ilacın reçetesini okuyunca bunun daha çok eklem hastalıklarında kullanıldığını gördüm. Bu ilaç yumuşak doku hasarında da kullanılabilir mi? Doktor doğru ilacı mı yazdı?
2 cevap
82 görüntülenme
Cevaplar (2)

Op. Dr. Erdal Gül
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Merhaba, Barca sr ve benzeri ilaçlar güçlü antienflamatuar ve antiromatizmal ilaçlardır, yani özellikle darbe sonrası oluşan ödem dediğimiz şişlik vs azaltılmasına kullanılır. Antienflamatuar kelimesi genel bir anlatım olup kas, eklem, kemik etkilenmelerinin tümünü kapsar. Dolayısıyla sizin durumunuza da kullanılır. Geçmiş olsun.
10 Mart 2021
AU
Tekrar merhabalar hocam cevabınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha var, doktor bu ilacı 10 gün boyunca kullanmamı söyledi fakat benim çene ağrım tamamen geçti, yine de 10 güne tamamlamalı mıyım?
13 Mart 2021

Op. Dr. Erdal Gül
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Merhaba Tamamen düzeldiyse ilacı bırakabilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun.
13 Mart 2021
Toplam Cevap
203