Doktorsitesi.com

Çarpıntı ve reflü

ka

Kad*** A***

9 Şubat 2020
Merhaba hocam. Ben çocukluğumdan beri asitli içecek tüketiyorum. Günde yaklaşık 2.5 litre cola içtiğim zamanlar oluyordu.Eylül ayında sağ kasığımda ağrı olmaya başladı. Ben apandisit olmasından korktum ve doktora gittim. Doktor tetkikleri yaptı gaz sıkışması olmuş ciddi bir şey değil dedi. sonra göğsümde yanma olmaya başladı. İlk olduğunda kalp krizi geçirdiğimi düşündüm.Sürekli ateşim çıkıyordu ve yemek yiyemiyordum sık sık tuvalete çıkıyordum. Başka bir doktora gittim reflü olduğunu söyledi. Panto ve dicetel yazdı bana ben ilaçları 15 günlük bir süre kullandım ama şikayetlerim geçmedi. Başka bir doktora gittim o da prabex ve gaviscon yazdı gastrit ve reflü olabilir dedi. 2 kutu prabex kullandım. Gaviscon benim göğsümdeki yanmayı geçirdi. Yanma geçti diye sevinirken kalp atışlarımı hissetmeye başladım. Doktora sordum reflü çarpıntı yapmaz kalp doktoruna görün dedi. Kalple ilgili bütün tetkikleri yaptırdım. Hiçbir sorun çıkmadı sadece eser triküspit yetersizliği çıktı doktor bunun herkeste olabileceğini önemli bir şey olmadığını söyledi. Hocam yaklaşık 3 aydır hala her gün çarpıntılarım oluyor sabah uyandıktan gece yatana kadar. Gastroenteoloji uzmanına gittim gazdan oluyordur dedi gaz ilacı verdi simflat onu da kullandım bir kutu ama yine devam ediyor. Özellikle yemeklerden sonra daha çok artıyor ve bana zarar veren şeyleri yiyip içtiğim zaman çok sert bir şekilde hissediyorum. Çikolata, cips, Türk kahvesi, normal kahve, süt, pasta, bu tarz şeyleri yiyemiyorum ve yedikten sonra çarpıntım iki katına çıkıyor. Doktorlar psikolojik olduğunu söylüyorlar hocam ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum çünkü ortada somut bir şey var ben daha önce hiç böyle şeyler yaşamadım. Ben mide ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum .sizce reflü Veya mide hastalıkları çarpıntı yapar mı? Bu dönemde kilo aldım yaklaşık 10 kilo fazlam var acaba kilodan dolayı midem genişlediği için kalbe baskı mı yapıyor? Teşekkür ederim çok sağolun.
2 cevap
649 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Muammer Kara
Prof. Dr. Muammer Kara
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Geçmiş olsun, bazı sağlık sorunlarım nedeniyle bir süre sorulara yanıt veremedim, bu nedenle özür dilerim. Şikayetleriniz devam ediyor mu? Ediyorsa bununla ilgili herhangi bir işlem yaptırdınız mı?
27 Nisan 2020
ka
Estağfurullah hocam geçmiş olsun. Endoskopi yaptırdım bu süreçte hocam antral gastrit çıktı ve helicobakter pylori geçici pozitif çıktı Doktorum 14 gün boyunca trio tedavisi verdi kullandım ama şikayetlerim hala devam ediyor hocam özellikle şuan oruç tutarken karnımda sürekli gaz oluyor ve göğsüme baskı yapıyor çarpıntımın da bu nedenden olduğunu düşünüyorum doktorum mide hastalıkları çarpıntı yapmaz dedi ama ben eminim hocam yemek yemeye başladıktan sonra direk çarpıntım artmaya başlıyor İlaçların bitiminde doktor benden gaita testi istedi ama okuduğum makalelerde aradan en az 6 hafta geçmesi gerektiği yazıyor zaten içinde bulunduğumuz süreçten dolayı doktora gitme imkanım yok sizin görüşleriniz de benim için çok önemli düşündüklerinizi yazarsanız çok mutlu olurum. Tekrar geçmiş olsun teşekkürler.
27 Nisan 2020
Prof. Dr. Muammer Kara
Prof. Dr. Muammer Kara
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Geçmiş olsun. Şikayetleriniz gece uyandırdı mı hiç? Büyük abdest yapmakla şikayetlerinizde azalma oluyor mu? Mide bağırsak hastalıkları organik (yapılan muayene ve tahlillerde gözle görülür sebep olması) ve fonksiyonel olarak ikiye ayrılır. Fonksiyonel hastalıklar organik hastalıklardan çok daha sık görülür. Özellikle sizin gibi genç hastalarda mide-bağırsak rahatsızlıklarının çoğu fonksiyoneldir. Fonksiyonel hastalıkların diğer bir adı da bağırsak-beyin etkileşimi bozukluklarıdır. Yani kaygı, üzüntü, stres gibi durumlar bahsettiğiniz şikayetlerin hepsini ortaya çıkarabilir. Sonuçta siz şikayetlerinizle ilgili endoskopi dahil pek çok tetkik yaptırmışsınız. Bu tetkiklerde önemli herhangi bir hastalık saptanmamış. Bu şikayetleri başlatan bir sebep var mı?
27 Nisan 2020