YE
Soru Sahibi
25 Haziran 2021 09:21

Burun kanatlarında kılcal damar çatlamaları ve kızarıklık

Seval Hanım merhaba, size daha önce yazmıştım, ilginiz için teşekkür ederim.5 ay önce aldığım darbeler sebebi ile burun kenarlarımda ve burun kökünün her 2 tarafında kırmızılıklar ve kılcal damar çatlamaları oluşmuştu. Yaz dönemi olduğu için radyo frekans ile tedavi oldum burun kenarları tamamen geçti fakat burun kökünün her 2 tarafında yapan doktor damarları yok ettim fakat damarlar deri altına kırmızı renk vermiş, kırmızı lekeye sebep olmuş bu zamanla geçecek dedi ve bunu hızlandırmak için arbutin ve c vitamini içeren bir jel önerdi. Damarların deri altına ve dokuya kırmızı renk vermesi normal midir ve damarlar yok edildikten sonra bu kırmızılıklar kendi kendine geçer mi çünkü bastırdığım zaman biraz beyazlıyor sonra daha da kırmızı oluyor. Teşekkür ederim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

İyi günler Emre Bey öncelikle bu damarlar koagüle edildikten sonra bile yeniden oluşabiliyor. Kırmızı görünüm damarlar seçilmese bile oluşan reaksiyona bağlı olabilir. Bu nedenle o bölgedeki deriyi sakinleştirmek önemli. Arbutin, C vitamini ve tabii hiyaluronik asit bu amaçla verilir. Ayrıca mutlaka güneşten koruyucu da kullanılmalı.

7 Temmuz 2021 08:19
YE
Soru Sahibi

Teşekkür ederim Seval Hanım cevabınız için. Bahsetmiş olduğumuz bu krem sadece sakinleştirmeye mi yarar yoksa kalıcı bir tedavi için midir işlemi yapan doktor bu kırmızılıkların ortalama 1 yıl içinde zaten kendi kendine geçeceğini söylemişti sizin fikriniz önemli tabi benim için.

7 Temmuz 2021 08:55

Merhaba Emre Bey aslında kızarıklık birkaç aylık kullanımla minumum düzeye gelir. Halen sizi rahatsız eden bir görünüm varsa güneş mevsimi biterken yeniden bir değerlendirme yapılabilir.

12 Ağustos 2021 15:40
Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar Dermatoloji

Yazar toplam 101 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
telogen effluvium Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
Zoretanin kullanıyorum Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
Tırnak rengi değişikliği Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
cilt sorusu Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
Buruda kılcal damarlar ve kırmızılık Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar
Dermatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Elif Gökçe
Uzm. Dr. Elif Gökçe Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube