Doktorsitesi.com

Bulaşma riski

İB

İre*** B***

16 Aralık 2018
Merhaba, geçen hafta lazer epilasyon yaptırmak için gittiğim yerde tıraş makinesiyle temizlemeye çalışırken cildimin avuç içi kadar bir kısmını kanattılar. Jilet değil tıraş makinesi, yani birçok kişiye kullanılıyor kanatmayacağı düşüncesiyle. Benden sonra kağıtla sildi, düzenli bir şekilde dezenfekte ettiğini sanmıyorum. Tedirginim bu şekilde bana hepatit c veya hiv vs virüsü bulaşma ihtimali var mıdır? Cevabınızı bekliyorum.
2 cevap
296 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Cengiz Güney
Uzm. Dr. Cengiz Güney
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Lazer epilasyonu için gittiğiniz yerin gözden geçirilmesi gerekir.Traş makinasıyla kanama nasıl oluştu düşündürücü.Sonrada makinanın kağıtla silinmesi de endişe verici.Bu işletme nasıl ruhsat almış.Uygulama tümüyle yanlış.Size bir bulaş olup olmadığı varsayımlara bağlı.Makina ne sıklıkla kullanılmış.Üzerinde kan artığı varmı ve bu artığın orda kalış süresi.Pozitif düşünürsek silinerek orada kısmi bir temizlik sağlanıyor.Sizden evvelde portör olmayan kişilerde kullanıldığı.Negatif düşünürsek portör yani hastalık unsuru taşıyan kişinin da cildinin kanatıldığı ve makinanın kontamine olduğu.Tatsız bir olay.Bağışıklık sisteminiz güçlüdür.Bir kontaminasyon olmamaıştır derim.Endişelerinizi gidermek için aile doktorunuzca takip edimenizde olabilir.
16 Aralık 2018
İB
Teşekür ederim yanıtınız için. Bir doktora görüneceğim, ve içimin rahatlaması için test yapmak istiyorum. Güvenilir sonuç almak için ne zaman test yaptırmalıyım? Eğer bu süreç uzunsa test yaptırana kadar yapmamın iyi olacağı başka şeyler var mıdır?
17 Aralık 2018
Uzm. Dr. Cengiz Güney
Uzm. Dr. Cengiz Güney
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Sizin rahatlamanız için tanışım olan bir epilasyon merkezine gittim.Tüm cihazlar hakkaında bilgi aldım..Yapılan traşla ilgili makinaya odaklandım.Bu cihaz sizde nasıl kanamaya yol açtı .?.Çok bastırdılar herhalde.Sızden evvelki kullanımlarda da bir kanama makine yüzeyinde kalsa ve bunu kağıt havluyla silseler bile ,çok kısa zamanda kan pıhtılaşır ve ikinci kullanımda oluşan makine ısısı makinayı bir anlamada temizler. Özetle size bu tecrübenin bir sağlık sorunu oluşturmayacağına odaklandım.Ancak stres denen o kurdun zararı düşündürücü oluyor.Bu olaydan iki ay sonra test yaptırabilirsiniz.Benice hiç gerek yok.Boşuna stresle beklenen iki ay ve boşuna harcanan para ve kan verme travması.Bu durumu unutun.Bu tür merkezlere giderken seçici olun.Evde size özel kullanacağınız cihazınız olsun.Bize itimat edin bu konuda harcayacağınız parayla kendinize özel cihazları alın.merkeze giderken de bunu götürün.
17 Aralık 2018