tm
Soru Sahibi
24 Haziran 2020 15:29

Bilgi Lütfen

Merhabalar Hocam, mart ayında ağzımdan kan gelmişti daha sonra geçti. Haziranda bir daha ağızımdan kan gelince acile gittim doktor boğazlarından kaynaklanıyor dedi antibiyotik verdi ve geçmezse KBB gitmemi söyledi. 12 haziranda tekrardan kan gelince KBB gittim ve muayenede boğazlarımda bir şey olmadığını istersen iç hastalıkları veya göğüs hastalıkları doktoruna gidebileceğimi söyledi. Bende bugün göğüs hastalıkları doktoruna gittim ve muayenede bir şey çıkmadı, ayrıca akciger tomografi çekildi. Göğüs hastalıkları doktoru bir şey olmadığını iç hastalıklarına gidebileceğimi söyledi. Dün gece kan gelince iç hastalıkları doktoruna gittim, mide veya ciğerler gelmediği söyledi ve kan tahlili yazdı. Hocam bu arada; öksürük, mide bulantısı, kusma, karın ağrım yok sadece geceleri boğazımda yanma ve gıcıklanmayla birlikte midemde yanma oluyor. reflü nedeniyle kan gelebilir mi? Kan tahlilinde sadece aşağıdakiler yüksek çıktı diğer sonuçlar normal. Kan hastalığına bağlı kanama varmıdır? LDH (Laktik Dehidrogenaz) yüksek çıkması tehlikeli mi? Bu sonuçlara göre korkulacak bir şey var mı? Tam Kan (Hemogram) Test Adı Test sonucu Referans Değeri Sonuç Durumu Lökosit (WBC) 11,36 4,5 – 11 Yüksek Nötrofil mutlak 7,34 2 - 7,15 Yüksek sayısı (NEUT#) Monosit mutlak 0,76 0,29 - 0,71 Yüksek sayısı (MONO#) Protrombin Zamanı LDH *** *** ** - 220 Yüksek (Laktik Dehidrogenaz)

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Mustafa Benekli
Prof. Dr. Mustafa Benekli
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Gelen kan miktarı ve rengi önemli, ona göre nereden kaynaklandığı tahmin edilebilir. Olabilecek her yere bakılmış gibi duruyor muhtemelen burun boğaz kaynaklı bir kanama olabilir tekrarlarsa bir kulak burun boğaz doktoruna tekrar gitmenizi öneririm

28 Haziran 2020 14:07
tm
Soru Sahibi

merhabalar hocam, cevabınız için teşekkürler. Hocam, gelen kan yaklaşık 10 günde bir oluyor ve gelen kan avuç içi kadar ve açık renkliydi, yaklaşık 5 dakika sonra gelen kan ise hafif kahverengiydi ve pas kokusu vardı. Öncesinde boğazımda ağrıyla birlikte boğaz ile mide arasındaki bölgede yanma oluyor ve daha sonra tükürdüğüm de kan geliyor. Kusma,öğürme vb. birşey yok.

28 Haziran 2020 18:04
Prof. Dr. Mustafa Benekli
Prof. Dr. Mustafa Benekli
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Geçmiş olsun

23 Ağustos 2020 17:34
Prof. Dr. Mustafa Benekli
Prof. Dr. Mustafa Benekli Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 362 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kemoterapi sonrası yanıt Prof. Dr. Mustafa Benekli
NET mide NET Prof. Dr. Mustafa Benekli
Tüm batin ultrason Prof. Dr. Mustafa Benekli
mide gist gist Prof. Dr. Mustafa Benekli
Kolon kanseri Prof. Dr. Mustafa Benekli
Tıbbi Onkoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. İbrahim Çil
Uzm. Dr. İbrahim Çil Tıbbi Onkoloji
Doç. Dr. Yusuf Açıkgöz
Doç. Dr. Yusuf Açıkgöz Tıbbi Onkoloji
Uzm. Dr. Murat Keser
Uzm. Dr. Murat Keser Tıbbi Onkoloji
Uzm. Dr. Shute Ailia Dae
Uzm. Dr. Shute Ailia Dae Tıbbi Onkoloji
Uzm. Dr. Hakan Taban
Uzm. Dr. Hakan Taban Tıbbi Onkoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube