KB
Soru Sahibi
29 Ocak 2019 10:35

Beyinde Kitle

Sellayı tamamen dolduran sellada belirgin derecede ekspansiyona neden suprasellar sisterna uzanan sisterni oblitere eden ve optik kiazmaya eksternal bası oluşturan kontrast madde sonrası yoğun homojen kontrast tutulumu gösteren 35x22x21 mm boyutlarında makroadenom ile uyumlu kitle lezyon izlenmektedir. Hipofiz bezi yüksekliği olağan olup, konturları düzenli izlenmektedir. Stalk orta hattadır. Merhaba , bu verilere göre ameliyat gerekli midir ? İlaçla tedavi mümkün müdür ? Zararları nelerdir? Teşekkürler

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Yunus Aydın
Prof. Dr. Yunus Aydın
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Ameliyat kararı için hormonları görmek lazım hormon salgılayan bazı adenomlarda ilaç tedavisi vardır bir de görme alanı ne durumda görme alanında kayıp varsa oda ameliyat için bir puandır

1 Şubat 2019 08:16
KB
Soru Sahibi

HEMATOLOJI TESTLERI Parametre Adı Sonuç Durum Birim Referans Aralığı Açıklama SEDİMANTASYON 9 mm/h 0 - 20 HCT 42,1 % 33 - 57 WBC 4,11 10e3/µL 3.8 - 8,6 RBC 4,7 10e6/µL 4.1 - 6.0 HGB 14,2 g/dL 11,1 - 17,1 MCV 89,7 fL 76 - 100 MCH 30,2 pg 24 - 31 MCHC 33,7 g/dl 28 - 34 RDW 14,2 % 12 - 15 PLT 200 10e3/µL 140 - 360 MPV 7,9 fL 7 - 9 PDW 43,6 % - PCT 0,16 % - LY% 27,9 % 16 - 44 * LY# 1,15 10e3/µL 1.3 - 3.5 NE% 60 10e3/µL 40 - 77 NE# 2,46 10e3/µL 2.1 - 6.1 MO% 5,2 % 0 - 12 MO# 0,21 10e3/µL 0 - 0.9 EO% 3,9 % 1 - 7 EO# 0,16 K/uL 0,0 - 0,5 BA% 0,7 % 0 - 2,5 BA# 0,03 K/uL 0 - 0,6 HEMATOLOJI TESTLERI HORMON TESTLERI Onay Tarihi : 03 Ocak 2019 Perşembe Numune : SERUM HORMON TESTLERI Parametre Adı Sonuç Durum Birim Referans Aralığı Açıklama TSH 2,2 IU/mL 0,5 - 5,5 FSH 28,32 mlU/mL - Folliküler Faz 2.8 - 11.3 mlU/mL Ovulatuvar Faz 5.8 - 21 mlU/mL Luteal Faz 1.2 - 9.0 mlU/mL Postmeno Faz Ted.edilmemiş 21,7 - 153 mlU/mL Ted.edilmiş 9.7 - 111 mlU/mL ERKEK 0.7 - 11.1 mlU/mL LH 8,47 mlU/mL - Folliküler Faz 1.1 - 11.6 mlU/mL Ovulatuvar Faz 17 - 77 mlU/mL Luteal Faz 1.0 - 14.7 mlU/mL Postmeno Faz 11.3 - 39.8 mlU/mL ERKEK 1.7 - 8.6 mlU/mL * PROLAKTİN 0,4 ng/mL 3.4 - 24.1 KADIN 3.4 - 24.1 ng/mL 1.Trimestr 8.9 - 19.1 ng/mL 2.Trimestr 45 - 266 ng/mL 3.Trimestr 52 - 350 ng/mL ERKEK 4.1 - 18.4 ng/mL ACTH 12,8 pg/mL 0 - 46 HORMON TESTLERI KLINIK BIYOKIMYA Onay Tarihi : 03 Ocak 2019 Perşembe Numune : SERUM KLINIK BIYOKIMYA Parametre Adı Sonuç Durum Birim Referans Aralığı Açıklama POTASYUM 4,00 meq/L 3,5 - 5,5 GLUKOZ 89 mg/dL 75 - 115 E-GFR >90 mL/dk./1.73m² 80 - 125 HEMOLİZLİ - - 0-45 - 45-140 + 140-235 + + 235-445 + + + 445 > + + + + LİPEMİK - - 0-120 - 120-245 + 245-495 + + 495-995 + + + 998 > + + + + İKTERİK - - 0-1,6 - 1,6-6,5 + 6,5-15 ++ 15-28 +++ 28 ++++ LDL KOLESTEROL 153,5 mg/dL - <130 VLDL KOLESTEROL 27,6 mg/dL 8 - 30 TRIGLISERIT 138 mg/dL 40 - 180 AST 22 U/L 5 - 40 ALT 19 U/L 5 - 40 KREATININ 0,7 mg/dL 0,6 - 1,2 SODYUM 144 mEq/L 135 - 145 KALSİYUM 9,47 mg/dL 8.5 - 10.8 Çocuk (PANIK)Değer: Alt Limit (PANİK) Değer:6,5 mg/dl Üst Limit (PANIK) Değer :12,7 mg/dL INORGANIK FOSFOR 4,5 mg/dL 2.6 - 4.5 KLINIK BIYOKIMYA Tekrardan merhaba , kusura bakmayın biraz karışık ama son yapılan tahliller bunlar. Teşekkürler.

1 Şubat 2019 10:38
Prof. Dr. Yunus Aydın
Prof. Dr. Yunus Aydın
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Hormon salgılaması yok görme alanı muayenesinde darlık varsa ameliyat lazım

4 Şubat 2019 10:49
Prof. Dr. Yunus Aydın
Prof. Dr. Yunus Aydın Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yazar toplam 2823 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Sırt ve bel fıtıgı Prof. Dr. Yunus Aydın
Baş ağrısı Prof. Dr. Yunus Aydın
Şant ve iş Prof. Dr. Yunus Aydın
Beyin cerrahisi Prof. Dr. Yunus Aydın
Beyin ve Sinir Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Hasan Günay Beyin ve Sinir Cerrahisi
Uzm. Dr. Kenan Saraçoğlu Beyin ve Sinir Cerrahisi
Uzm. Dr. Mansur Mammadov Beyin ve Sinir Cerrahisi
Dr. Bedi Özkan Aydoğdu Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Merdin Ahmedov Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube