Doktorsitesi.com

Bayılma ve his kaybi

Ken*** ç***

4 Ağustos 2019
Hocam eşimin bayılma ve kasılmaları oluyordu daha sonra ayak ve ellerininde kısa süreli his kayiplari oldu çekilen mr da beyninde plak oldugu söylendi ve MS teşhisi konuldu fakat daha sonra Cerrahpaşada çekilen difüzyon mr tetkinde supratentorial ve infratentorial alanda diffuzyon kısıtlanması saptanmadi Akut iskemi düşündürecek lezyon lehine bulgu izlenmedi sonucu çıktı hocam sonucu yorumlariminizi rica ediyorum
2 cevap
198 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
MS hastalığına dair yeni ve eski lezyonları değerlendirmek için difüzyon MR yeterli değildir. Uzun süreli ve tüm sekansları içeren kontrastlı kranyal MR çekilmelidir. Eşinizin difüzyon MR sonucu normal saptanmış. Düzenli Nöroloji doktorunun takibinde kalmalı ve MS tanısını desteklemek için ek tetkikler yapılmalıdır. Geçmiş olsun.
4 Ağustos 2019
Hocam boynundan da servikal mr istendi onda da C3-4 ve T1 duzeylerinde spinal kordda T2A hiperintens kontrast tutmayan demyelinizan lezyonlar izlenmiştir sonucu çıktı sizce bu teşhis le MS kesinmidir ve bu hastalığın tedavisi var mıdır normal yaşantıya devam edilebilir mi bilgileriniz için ve hızlı cevap verip bu şekilde yardımcı olup ilgi gostermenize çok teşekkür ederim hocam.
5 Ağustos 2019
Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
MR tanıyı destekleyen yöntemlerden sadece biridir. Nörolojik muayeneniz, şikayetleriniz ve gerekirse ek inceleme yöntemleri hepsi birlikte değerlendirilmelidir. MS hastalığının tedavisi vardır. Kişi normal yaşantısını sürdürebilir. Geçmiş olsun.
5 Ağustos 2019