IO
Soru Sahibi
30 Temmuz 2020 17:51

Bacakta bölgesel kıl dökülmesi

Hocam merhaba 25 yasinda bir erkeğim . Yaklasik iki yıl önce bacaklarımın ikisinde de ayak bileğimin üstünde yaklasık bir karışlık bölgesel tüy dökülmesi oldu. Ve iki ayağımın baş parmağının tam ortasında ki tüyler de döküldü. Sağ bacağımda dizimin üstünde de bir karışlık bölge de tüyler döküldü ve bu dökülen tüyler bir daha hiç çıkmadı iki senedir öyle kaldı. Baldırlarımda ki kıl kökleri bir kırmızı oluyor belirginlrşiyor bir kahverengi oluyor. Kollarımda çok ufak kırmızı noktalar çıktı. Kolumun üst bölgesinde de sivilce gibi şeyler çıktı. Bacaklarımda dinlenmeyle geçen hareketle azalan ağrı var. Fizik doktoruna gittim dizde sıvı kaybı dediler. Başka birşey yok dediler. Uzun süredir hareketsiz yaşıyorum iş icabı. Yaklaşık 7-8 kilo fazlam var. Bu tüy dökülmelerinin sizce nedeni nedir? Cevabınız icin şimdiden çok teşekkür ediyorum.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Sayın ilgili, Bu tüy dökülmeleri birçok erkekte ortaya çıkmaktadır. Sebebi bilinmiyor. Daha ziyade sıkı pantolon giyenlerde ,pantolonun temas etmesinden kaynaklanan olgular çoğunluktadır. Fakat sizdeki kırmızılık durumu iltihabı da düşündürüyor. Daha fazlası için , sizi görmem lazım. Bir cildiye uzmanına gitmenizi öneririm. Sağlıklar. Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu ( Cildiye Müt.)

8 Ağustos 2020 16:15
IO
Soru Sahibi

Hocam cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Kafama takılan birşey var, ayak baş parmağında kıl dökülmesi için internette periferik arter hastalığı yazıyor böyle birşey mümkün müdür bir de uzun süredir aynı kilodayım fakat ilk göbek tarafında sonra koltuk altımda ve en son kalça da cilt çatlakları oluştu bunlarla bi ilgisi varmıdır hocam yaygın anksiyete bozukluğu hastasıyım uzun süredir çok stresli bir yaşam sürüyorum lütfen cevap veirrmisiniz korona yüzünden hastaneye gitmeye korkuyorum

2 Eylül 2020 06:18

Sayın ilgili, Kıl dökülmesinin damar hastalığıyla bir ilgisi yok. Cilt çatlakları hormonal sebeplerle olabilir. Her hastane coronaya bakmıyor. Corona dışında kalan hastaneler de var. Bunlardan birine gidebilirsiniz. Sağlıklar. Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu ( Cildiye Müt.)

22 Ekim 2020 14:57
Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu Dermatoloji

Yazar toplam 10249 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Cildiye Biyopsi sonucu Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Pemfigus suphesi Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
cilt kuruluğu Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Ayak siğili Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Vitiligo için ne yapmalıyım Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu
Dermatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Elif Gökçe
Uzm. Dr. Elif Gökçe Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube