ke
Soru Sahibi
28 Temmuz 2019 23:54

B 12 eksikligi bilgi kirliliği

Hocam selamlar ..bende b 12 eksikliği oluyor iğne ile düzeliyor .sonra belli aylardan sonra emilim az olduğundan düşüyor . iğne tedavisi kullanıyorum şimdi ..hemogram biyokimya hepsi normal .galiba ay da bir de kullanmam gerekecek tahliller e de bakilacak b12 için aylık ...biraz da obsesiflik var bende ...internette malum bilgi kirliliği çok fazla keşke araştırmasaydım kendimce ...bir yerde b 12 eksikliginin kanser yapabilir şu bu denmiş...korktum lütfen yardımcı olun .doktor da bana sıkıntı yok gerekirse aylık iğne ile düzene koyarız diyor ...böyle kötü şeyler olur mu yani korkuyorum ne yapmam lazım? Doktor vücudunuüzün emiliminden dolayı b 12 az ondan diyor ..Kansizlik şu bu yok. Yaş 32

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Uzm. Dr. Fatih Keskin
Uzm. Dr. Fatih Keskin
Dahiliye - İç Hastalıkları

EMİLİM EKSİKLİĞİ SÜREKLİ B12 EKSİKLİĞİNE YOL AÇABİLİR. BU DURUMLARDA DÜZENLİ AYLIK İĞNE İLE EKSİKLİK TAMAMLANIR. B12 EKSİKLİĞİ KANSERE YOL AÇMAZ. İNTERNETTEN BİLGİ EDİNMEYE ÇALIŞMAYIN, NEYE BAKSANIZ KANSER BULUYORSUNUZ, İNSANLAR İNTERNETİ ENDİŞELERİNİ YAYMAK İÇİN KULLANIYOR. EN DOĞRU VE SAĞLIKLI BİLGİYİ SİZİ TAKİP EDEN HEKİMİNİZDEN ALIRSINIZ.

29 Temmuz 2019 11:17
ke
Soru Sahibi

Çok teşekkürler değerli hocam peki iğnelerin etkisini ne zamn görürüz kaç güne? 4 tane kullandim bundan sonra 1 tane daha gün lük vurulacak.ondan sonra da hafta da bir sonra tahlil ile gerekirse dediginiz gibi ay da bir olacak ?iyi gibi oldum ama tam degil Bende hala sersemlik hissi oluyor düşecek gibi ...acaba tam olarak kaç iğneden sonra düzenenee girer ?

29 Temmuz 2019 22:16
Uzm. Dr. Fatih Keskin
Uzm. Dr. Fatih Keskin
Dahiliye - İç Hastalıkları

BU TAMAMEN EKSİKLİĞİN DERECESİNE BAĞLI. ÇOK EKSİK DEĞİLSE ÇABUK ETKİ GÖRÜRSÜNÜZ. EKLİKLİK DÜZELMEDEN BELİRTİLER DÜZELMEZ.

30 Temmuz 2019 08:51
ke
Soru Sahibi

Hocam peki bişey sormak istiyorum, Benexol hapını kullanmaya başladım günlük 1 tane .Benexol dan önce hani sabah yumurta yiyoruz , öğle akşam kırmızı et yiyoruz ciğer balık mesela onlar da da b vitamini var .o yemeklerden sonra Benexol hapını tok olaral alsak bir sorun olur mu ?hani onlarda da b vitamini var ya ondan .biraz kafama taktım. Yani onları yemeden de başka şey yiyip benexol hapını alsak da olmuyor .nerdeyse bütün yiyeceklerde bu b vitamini var. Onları yedikten sonra alınmasında sakınca var mı?

27 Eylül 2019 13:17
Uzm. Dr. Fatih Keskin
Uzm. Dr. Fatih Keskin
Dahiliye - İç Hastalıkları

HİÇBİR SAKINCA YOK.

27 Eylül 2019 16:49
Uzm. Dr. Fatih Keskin
Uzm. Dr. Fatih Keskin Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 76 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
diyabet ekmek ilişkisi Uzm. Dr. Fatih Keskin
Gastrit ve geitada pozitif negatif Uzm. Dr. Fatih Keskin
kan tahlili Uzm. Dr. Fatih Keskin
Şeker düşmesi Uzm. Dr. Fatih Keskin
İnsülin kullanimi Uzm. Dr. Fatih Keskin
Dahiliye - İç Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Gülnar Kazimzade
Uzm. Dr. Gülnar Kazimzade Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. İsmigül Yazıcı
Uzm. Dr. İsmigül Yazıcı Dahiliye - İç Hastalıkları
Prof. Dr. Tevfik Demir
Prof. Dr. Tevfik Demir Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Nahida Valikhanova
Uzm. Dr. Nahida Valikhanova Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube