Merhabalar, Eşim 28 yaşında ve geçen sene yaklaşık 8 ay aplastik anemi tanısıyla tedavi gördü 2-3 Seviye AVN Tanısı ile cordekompresyon ve cansız kemik grefti ameliyatı oldu aynı zamanda PRP uygulaması da yapıldı. Ameliyat olalı 2 ay olmak üzere ve pazar günü çekilen MR sonucu aşağıdaki gibidir. SONUÇ: Sağ femur boynundan femur başına uzanan vira traseleri ile uyumlu görünümler dikkati çekmektedir. Sağ femurbaşı-boynunda geçirilmiş fraktürlerle uyumlu olabilecek hatlar dikkati çekmektedir. Sağ femurbaşı superior kesimi inferior kesimi üzerinden muhtemel geçirilmiş fracture seconder laterale doğru hafif yer değiştirmiştir. Bu düzeyllerde femurbaşı konturlarında düzensizlik dikkati çekmektedir. Sağ femurbaşı superior kesimde T2 ağırlıklı serilerde periferi hiperintens santrali hipointens T1 ağırlıklı serilerde hipointens görünümde alanlar izlenmektedir (avaskülernekroz-enfarkt ?). Femurbaşı-boynu düzeyinde kemikiliği ödemi ile uyumlu sinyal artışları mevcuttur. Sağ kalça eklemi mesafesinde artmış sıvı değerleri izlenmektedir. Sağ İliak Kanatta Geçirilmiş fraktür ve bu düzeyde fiksatör ile uyumlu olabilecek görünümler mevcuttur. ' Durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Gemiş olsun. Amelşyattan önceki ve ameliytan sonrası MR la beraber hastayı değerlendirerek karar vermek daha sağlam bilgi verilmiş oluruz
Merhabalar hocam tekrardan, Öncesi MR raporu aşağıdaki gibidir. Sağ kalçada evre II-III avasküler nekroza bağlı femur başı ve boynunda jeografik paternde belirgin heterojen ödem dikkati çekmiştir. Eklem mesafesinde de efüzyon izlenmektedir.Sağ koksofemoral eklem aralığı normal genişliktedir. Sağ asetebüler tavan düzenli ve normal sinyal yoğunluğundadır.İnceleme alanına giren tüm osseöz ve müsküler yapılar normal sinyal yoğunluğu göstermektedir. İnceleme alanına dahil olduğu kadarı ile sakroiliak eklemlerde patoloji saptanmamıştır.
Merhabalar Mr ın kendisini ve hastayı değerlendirib size daha doru bilgi vermemi sağlar