ee
Soru Sahibi
26 Nisan 2021 18:26

Antibiyotik ve Kan Değerleri İlişkisi

Merhabalar. Yaklaşık 1 senedir kalbimde çarpıntı oluyordu. Ara ara da aritmi belirtilerini taşıyordum. Sanki kalbim yarım saniyede ritmini değiştiriyor gibi hissediyordum. Çok içmesem de kahveyi ve çayı tamamen bıraktım. Belki bunlardan kaynaklıdır diye. Geçmeyince doktora gitmeye karar verdim. Kalp ritmimi ölçtüler. Sinüs taşikardisi yazıyordu ritim kağıdının üzerinde. Daha sonra doktor kan tahliline yolladı. Kulak iltihabım olduğu için 4 gündür 'encef 600mg' isimli ilacı kullanmaktayım. Acaba bu kan tahlili sonuçlarımı etkiler mi? DOKTORUN ÖLÇMEK İSTEDİĞİ DEĞERLER:: Serbest t3, serbest t4, kolesterol, sodyum(na), TSH, glukoz, hdl kolesterol, kreatinin, kalsiyum (CA), potasyum, trigliserid, ferritin, vitamin b12, ALT, Demir Bağlama Kapasitesi, AST, ÜRE, demir(serum), tam kan(hemogram), LDL kolesterol

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

tiroid ve kansızlık çarpıntı ve çarpıntı hissi yapabilir ama önemli bir durum yok özellikle filtre kahve artırır uzak durun spor hem nefes hem ritmi rahatlatır kalp hızını azaltır kalp normal rıtm normal problem yok aslında

28 Nisan 2021 09:15
ee
Soru Sahibi

Merhaba. Filtre kahve hiç içmiyorum. Yaklaşık 10 gündür kahve ve çay içmememe rağmen çarpıntılarım devam ediyor. Yapılan tahlilde düşük ve yüksek çıkan değerlerim şu şekilde: Kolesterol 214 (119-199), HDL Kolesterol 73,5 (35-65), PLT 402 (173-390), MPV 8,5 (9,1- 11,9), PDW 8,8 (9,9-15,4), P-LCR 12,4 (17,5-42,3). Boy 168, yaş 22, kg 57. Aile hekimim sonuçlarımı inceledi ve normalde gençlerde pek yüksek olmayan bir değerin yüksek, kardiyolojiye bir göster dedi.

28 Nisan 2021 09:25

kan hastalıklarına kardıyoçlojı degıl de dahılıyenın ust dalı hematolojı bakar ama sızde anormal ve hastalık denecek duzeyde yuksek problem deger yok ılac geremez kan vermenız de fayda var sıgaradan kurtulun spor yapın

12 Mayıs 2021 10:00
ee
Soru Sahibi

Merhaba, sigara kullanmıyorum ve hiç kullanmadım. Bacaklarımda sürekli morluklar oluşuyor. Kan değerlerinden ötürü olabilir mi?

12 Mayıs 2021 11:14

cildiye ve hematolojı daha dogru cıddı sıkıntılı kanama egılımı yapacak anormallık gormedım sızın sonuclarda daha detay kanama yapacak ıtp vb arastırılacak

18 Mayıs 2021 15:30
Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren
Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren Kardiyoloji

Yazar toplam 344 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ventriküler taşikardi Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren
Kalp çarpıntısı panik Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren
Yuksek tansiyon Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren
Ekstrasistol Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren
Yuksek tansiyon Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Ersin Doğanözü
Dr. Ersin Doğanözü Kardiyoloji
Uzm. Dr. Ömer Doğan
Uzm. Dr. Ömer Doğan Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube